Adobe tervek Intel-Apple platformra

forrás Prim Online, 2006. február 13. 10:58
Az Adobe szoftverek döntő része kapható Macintosh gépekre is, ezért igen komoly érdeklődésre tarthat számot a hír, amelyik a vállalatnak az új platformmal kapcsolatos terveiről szól.
Az új, Intel alapú Apple Macintosh gépeken futó Adobe programok közös megnevezése a "Universal" lesz: a kifejezés azt jelenti, hogy az adott szoftver teljesen egyformán fog működni az eltérő típusú Power PC és Intel alapú Apple számítógépeken. Az Adobe Creative Suite 2 és a Macromedia Studio 8 termékek megjelenése nem várható Universal kiadásban, vagyis a belső, natív támogatás a jövőbeli verziókban kezdődik meg.

A jelenlegi Adobe alkalmazások futnak Rosettán (A Rosetta egy Power PC kódemuláció, amelyen keresztül a Power PC programok Intel processzoron is futnak), ugyanakkor a problémamentes működésre nincs garancia. A Rosetta használata során - a módszer elvéből kifolyólag - teljesítménycsökkenés tapasztalható az eredeti Power PC futási teljesítményéhez képest. A Version Cue szerverkomponens nem fut a Rosettán.

Az első Universal formátumú program az Adobe Lightroom bétaverziója lesz, amely rövidesen megjelenik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50