A Swisscom Mobile a Sun megoldásával egyszerűsíti informatikai rendszereit

forrás Prim Online, 2006. február 19. 14:05
A Sun Java Identity Management megoldáscsomag felgyorsítja a központi alkalmazások elérését, így egyszerűbben és gazdaságosabban lehet az új hang- és adatátviteli szolgáltatásokat értékesíteni az előfizetőknek.
A Sun Microsystems a 3GSM világkonferencián jelentette be, hogy Svájc vezető telekommunikációs szolgáltatója, a Swisscom Mobile a Sun Microsystems segítségével kívánja egyszerűsíteni informatikai rendszereit és csökkenteni költségeit. A Swisscom 1145 értékesítési pontjáról gyorsabban lesznek elérhetők az ügyfeleket érintő alkalmazások, a jobb kiszolgálás révén pedig nőni fognak a bevételek is.

Az Identity Management programcsomag része a forradalmian új, nyílt forráskódú, előfizetéses Sun Java Enterprise System szoftverrendszernek. A Swisscom Mobile ennek segítségével valósítja meg a gördülékeny, egységes ügyfélkiszolgálást. A meglévő forgalmazási csatornák hatékonyságának jelentős növelésével többet kínálhatnak az ügyfeleknek, a bevételt pedig új hang- és adatátviteli szolgáltatások bevezetésével növelhetik. A Sun Java Identity Management programcsomag átfogó megoldást kínál a felhasználóhitelesítésre. Az egyszeri bejelentkezésnek köszönhetően az értékesítési pontok azonnal elérhetik a cég ügyfélkapcsolati és értékesítési alkalmazásait.

Az egyszerűbb kapcsolatfelvétel révén a szolgáltatásokat közvetlenül az értékesítési pontokon lehet beállítani, ami nemcsak az ott dolgozók, hanem az ügyfelek számára is előnyös. A Sun Java Identity Management rendszer bevezetése óta csökkentek a forgalmazók értékesítési költségei, és egy-egy új szolgáltatás megjelenésekor kevesebb gonddal jár a személyzet betanítása. Az ügyfelek kiszolgálásának színvonala is javult. Az elégedettség mértéke egyszerűen, rögtön a Swisscom Mobile értékesítési helyén mérhető. A Sun Java Identity Management programcsomag további előnye, hogy a későbbi fejlesztések, például az új szolgáltatások és az értékesítési rendszer frissítései azonnal, késedelem nélkül elérhetők lesznek az üzletekben.

Az új rendszer bevezetése előtt az eladóknak mindig a Swisscom Mobile-tól kellett engedélyt kérni, mielőtt egy-egy új szolgáltatást elérhetővé tettek az ügyfeleknek. Mivel a Sun Java Identity Management Suite átfogó megoldást kínál a felhasználóhitelesítésre és az egyszeri bejelentkezésre, valamint támogatja a meglévő értékesítési rendszereiket is, erre a megoldásra esett a Swisscom Mobile választása. A megoldáscsomag hitelesített, ügynökszoftver futtatását nem igénylő és jól felépített szabványos adaptert is tartalmaz a meglévő Siebel ügyfélkapcsolati rendszerhez, ami szintén döntő tényező volt a Swisscom Mobile számára. Végül pedig azért választotta  a cég a Sun Java Identity Manager csomagot, mert a nyílt forrású J2EE keretrendszeren alapul, amely nagy teljesítménye és méretezhetősége mellett értékálló befektetés is.

A Sun Java System Identity Management Suite megoldáscsomag

A Sun Java System Identity Management Suite programcsomaggal biztonságosan ellenőrizhető, ki és hogyan használja az információs rendszereket. Alapfunkcióival felhasználókat lehet engedélyezni vagy letiltani, jogosultságokat lehet kezelni, és adminisztrálni lehet a jelszavakat, a felhasználói fiókokat és a címtárakat. Továbbá komoly, professzionális auditálási és jelentéskészítési eszközökkel is rendelkezik.
Az Identity Management Suite része a Sun Java Enterprise System nyílt, szabványokra épülő szoftverrendszernek, amely a korszerű vállalati rendszerekhez szükséges alapvető, hálózaton működő közös szolgáltatásokat biztosítja egyetlen integrált, rendszeres időközönként frissített csomagban. A termék a Sun szoftverstratégiájának központi eleme.

A Sun Java System Identity Manager szoftvert a közelmúltban a Forrester Research is elismerően értékelte. A tanulmány szerint a Sun Microsystems igazi óriásnak számít az azonosításkezelési megoldások piacán. A tanulmány példaként idézte a Sun Java System Identity Manager szoftvert, amely a Solaris™ Enterprise System platform kulcsfontosságú elemeként funkciókban gazdag, ugyanakkor gyorsan rendszerbe állítható megoldást kínál az ügyfeleknek. A kedvező értékelés a „Forrester Wave Vendor Summary” címen, nemrégiben megjelent, 2006. első negyedévi jelentésben olvasható.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Innováció a légi szállítmányozásban

A DSV egy hazánkban innovációnak számító, korábban még sosem alkalmazott átvilágítási szolgáltatás elindításával új export légiszállítási lehetőségeknek nyit kaput. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében található raktárukban már 2-8 Celsius-fokos környezetben is átvilágítási szolgáltatás nyújtására lesznek a továbbiakban képesek, ezzel pedig fellendítik a BUD Airport gyógyszerexport tevékenységét. A fejlesztés egy gyógyszeripari üzleti esemény keretein belül debütált 2024. április 23-án, Vecsésen.

2024. április 24. 19:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50