Netvíkend Győrben

forrás Prim Online, 2006. május 2. 18:41
Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) a szélessávú internet népszerűsítésének érdekében idén is útjára indította eMagyarország kamionját. A mozgó eMagyarország pont az elmúlt hetekben az ország négy városában nyújtott alkalmat az érdeklődőknek a szélessávú internet lehetőségeinek megismerésére. A kamion utolsó vidéki állomásaként, a győri Mediawave Nemzetközi Film és Zenei Fesztiválhoz csatlakozik a fesztivál teljes idejére.
A szélessávú internetes infrastruktúra fejlődésére jellemző, hogy 2005 decemberében a 3135 magyarországi település közül 1773-ban volt elérhető szélessávú technológia, ez települési szinten 56,6 százalékos lefedettséget jelentett. Az ADSL szolgáltatást elérő települések száma 1677 volt, a kábel-internetet elérő településeké pedig 414. Az ADSL központtal rendelkező településeken lakók száma összesen 9,084 millió, a 414 kábel-internet szolgáltatást elérő településé pedig 5,85 millió.

A Nyugat- Dunántúli régió körülbelül egymillió lakosa közül, több mint 750 ezer férhet hozzá a szélessávú internet előnyeihez. A tavalyi év második felében elért 3%-os növekedésnek köszönhetően 2005 végére már 75,1%-ot ért el a szélessávú lefedettség a térségben.

Az eMagyarország kamion szélessávú internetkapcsolattal rendelkező, 16 számítógéppel és multimédiás eszközökkel felszerelt mozgó eMagyarország pont. A látássérültek számára a számítógépek speciális szoftverekkel vannak ellátva, a kezdő internetezőket pedig képzett szakember segíti az internettel való ismerkedésben.

A Netvíkend eddigi állomásairól a www.szelessav.hu weboldal Netvíkend menüpontja alatt találhatók képek és információk.

A győri állomáson a kamion a fesztivál összes látogatójának ingyenes internetezési lehetőséget kínál, és a Szélessávú Totó kitöltésével ajándékokhoz is juthatnak az érdeklődők. A szélessávú internetkapcsolat a kiváló multimédiás lehetőségeivel a film- és zenei fesztivál nagyszerű képviselője. A Mediawave honlapján (http://mediawavefestival.hu) található film- és zenerészletek is könnyedén letölthetők a nagy sávszélességnek köszönhetően.

A Széchenyi térhez közeli Xantus Múzeum előtti utcaszakaszon található kamion, a szórakoztató feladatok mellett munkaeszközként is szolgál: a fesztiválról tudósító sajtó képviselői számára ugyanis online sajtószobát biztosít.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09