A csökkenő lapkaárak felfuttatják a PC-piacot

Genda Csongor Zoltán, 2006. június 16. 20:18
Miután az elmúlt hónapokban stagnálni látszott az asztali számítógépek piaca, a tajváni hardvergyártók most bíznak abban, hogy a két processzoróriás között dúló árverseny meghozza a fellendülést számukra.
Mivel a felhasználók 2006 első felében az új termékek megjelenésére vártak, igencsak gyenge időszakot tudhatnak maguk mögött a forgalmazók, ám reményeik szerint az év hátralevő részében megnő majd a kereslet a számítógépek iránt az Intel- és AMD-lapkák árzuhanásának köszönhetően.

Az Asustek képviselői elmondták, hogy május végéig mindössze csupán húszmillió alaplapot adtak el, azonban úgy gondolják, hogy az árcsökkenések beköszöntével jócskán fellendül forgalmuk, és év végéig akár hatvanmillióra is feltornászhatják az értékesítési számokat. A Gygabyte Technology alelnöke, Richard Ma is azon a véleményen van, hogy az elkövetkezendő időszakban egyre többen vesznek majd maguknak új számítógépet, vagy újítják fel már meglévő PC-iket.

Az Intel csipgyártó bejelentése szerint a 65 nanométeres technológiára való átállás következtében 15-60%-kkal lesznek olcsóbbak régebbi processzoraik, míg a konkurens AMD pedig 15-50%-os árleszállításokra készül.

Kulcsszavak: PC AMD Intel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50