Új Flash szoftvert adott ki az Adobe

Milkovits Gábor, 2006. június 29. 11:08
Az Adobe kiadta a Flash Player alkalmazáskezelő szoftver legfrissebb, 9-es verzióját, amely az eddigiekhez hasonlóan ingyenesen letölthető az internetről.
Sydney Sloan termékmenedzser a sajtónak elmondta, hogy az új verzió elsősorban teljesítményben és interaktivitásban múlja felül a megelőzőt. A http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi?P1_Prod_Version=ShockwaveFlash oldalról letölthető program mellett a cég megújította Flex Builder nevű, szoftverfejlesztőknek szánt alkalmazását is, amellyel kapcsolatban igen nagyra törő tervei vannak. Az Adobe ugyanis szeretné elérni, hogy a Flash platformhoz szoftvereket fejlesztők tábora a jelenlegi néhány ezerről 3-5 éven belül egymilliósra nőjön. Az 500 dolláros teljes változat mellett letölthető egy ingyenes Flex Builder 2 próbaverzió is a termékoldalról (http://www.adobe.com/products/flex/). Az Eclipse nyílt forráskódú alapokon nyugvó alkalmazás új változata előre beépített eszközökkel, valamint Action Script 3.0 megoldással is segíti a programozók dolgát.

Az Adobe hosszabb távon egy jelentős felhasználói közösséget szeretne kialakítani kulcsfontosságú Adobe Reader és Flash termékei, illetve technológiája köré. Ennek fontos eleme a várhatóan a jövő év elejére elkészülő Apollo nevű program, amellyel böngésző és internet nélkül is kezelhetők lesznek a fenti szoftverekhez kapcsolódó, akár weboldalakat is magukba foglaló állományok.

Kulcsszavak: flash multimédia Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09