Adobe Flex 2: új dimenziók a webfejlesztésben

forrás Prim Online, 2006. június 30. 10:03
A Flex 2 segítségével az internetre és intranetre fejlesztők olyan szoftvereket készíthetnek, amelyek kiválóan ötvözik a kliensoldali programok barátságos és komfortos kezelőfelületét a webalkalmazások dinamikus és látványos tartalmával.

Az Adobe Flex 2 szorosan kapcsolódik a most megjelent Adobe Flash Player 9 médialejátszóhoz. A szoftvercsomag minden igényt kielégítő, integrált eszközkészletet és technológiát biztosít a fejlesztőknek gyors, komplett, tartalomgazdag és innovatív webalkalmazások készítéséhez. Az új, lépcsős licencelési megoldások pedig minden fejlesztő számára elérhetővé teszik a Flex nyújtotta hatékonyságot. Az Eclipse adatszolgáltatáson alapuló eszközökkel és az ingyenes Adobe Flex 2 szoftverfejlesztő készlet (SDK) bevezetésével az Adobe a tartalomgazdag internetes alkalmazások írásának új és hatékonyabb lehetőségét nyújtja a fejlesztőknek.

A Flex 2 SDK-val és a Flex Data Services 2 Express egyprocesszoros licenccel a fejlesztők további szoftverlicencköltségek nélkül kapnak kézhez mindent, amire a tartalomgazdag internetes alkalmazások megírásához és terjesztéséhez szükségük van. A nagyobb hatékonyság érdekében a fejlesztők kihasználhatják a Flex Builder 2 integrált fejlesztőkörnyezetét, amely beépített vezérlőkönyvtárat és szolgáltatásokat tartalmaz a fejlesztéshez és felhasználói felület tervezéséhez. A Flex Data Services 2 segítségével pedig a fejlesztők olyan adatigényes alkalmazásokat készíthetnek, amelyekben a valós idejű adatszinkronizálás és a csoportmunka lehetősége is megtalálható.

"A Flex 2-vel javítottuk az alkalmazási felületek tartalmi színvonalát és használhatóságát, aminek közvetlen hatása van a termelékenységükre" - mondja Chris Culhane, a Sun Life Financial szoftvermérnöke. "Más környezetekhez képest kétszer gyorsabban fejleszthetünk alkalmazásokat. Kevesebb kódot kell írnunk, a Flex alkalmazásokat zökkenőmentesen integrálhatjuk háttérrendszerekbe, az elkészült alkalmazásokat pedig könnyebben tudjuk karbantartani."

Az Adobe Flex 2 termékcsalád angol változata júliustól már kapható a hazai Adobe viszonteladói hálózatban. A Flex keretrendszer és a parancssoros fordítót tartalmazó Adobe Flex 2 SDK ingyenesen hozzáférhető. Az egy processzorra telepített alkalmazásokhoz egy önálló, produktív licencet tartalmazó Adobe Flex Data Services 2 Express szintén ingyenesen letölthető.

Forrás: Szoftver.hu

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05