A Nokia-elnök szerint nagy lehetőségek vannak még a mobilpiacon

Milkovits Gábor, 2006. július 2. 10:22
Jorma Ollila, a Nokia elnöke egy sajtókonferencián úgy nyilatkozott, hogy a mobiltelefonos piac még mindig igen komoly lehetőségeket tartogat a gyártók számára.
Ollila elmondta, hogy miközben ma hárommilliárd embernek van mobiltelefonja, a nagyon fiatalokat és nagyon öregeket leszámítva is kétmilliárdnak még mindig nincs. A cél tehát egyrészt a fejlődő országokban a mobilpiac kiterjesztése, másrészt pedig a telített régiókban, például Nyugat-Európában, a komolyabb hozzáadott értéket képviselő készülékek forgalmazása. Utóbbi Ollila szerint területen kulcsfontosságú kérdés életképes zenelejátszó és –letöltő, valamint e-mail megoldások elterjesztése, az üzleti és a normál felhasználói szférában egyaránt.

Ollila, aki június 1-től vezérigazgatói posztját feladva a cég végrehajtó hatalommal nem rendelkező elnökeként tevékenykedik, a legígéretesebb földrajzi régiókként a Közel-Keletet, Brazíliát, Oroszországot, Kínát és Indiát nevezte meg. Indiában jelenleg kiemelt területként kezelik a kisebb városok és falusias térségek bekapcsolását a mobilszolgáltatásba, a fejlesztések várható tempója azonban egyelőre nehezen megjósolható.

Kulcsszavak: GSM mobilszolg trend Nokia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09