Elindult a nevezés a Nokia Mobiltelefon Filmfesztiválra

forrás Prim Online, 2006. július 15. 18:09
Július 15-től lehet nevezni a Nokia NSeries támogatásával megrendezett első magyarországi mobilfilmfesztiválra. A nevezéseket a www.mobilfilmfesztival.hu oldalon, az Új Színházban vagy a Művészetek Völgye ideje alatt Monostorapátiban, a filmfesztivál helyszínén várják. Ez utóbbi helyszínen minden vállalkozó kedvű mobilos technikai segítséget kaphat filmje elkészítéséhez.
A magyarországi fesztivál fődíja egy Nokia N93 multimédiás komputer, mellyel DVD-hez mérhető minőségű filmet készíthető.

A fesztiválra két témakörben lehet filmeket nevezni:

a Művészetek Völgye Fesztivál alatt készített film,
bármely szabadon választott témában készített film.

Műfaját tekintve a film lehet etűd, dokumentum, klip, reklám, akció, montázs, riport, videoblog, animáció, celebrity, kandi, lomográfia és bármi egyéb.

A mobilfilmek maximális mérete 20 MB lehet és leadási határideje augusztus 4. péntek, 20.00. A filmeket beküldők közül a legjobbak a szakmai zsűri és a közönség díjait nyerik.

A szakmai zsűriben többek között helyet foglal: Sándor Pál, Rudolf Péter és Szőke András.

A Nokia Mobiltelefon Filmfesztivál eredményhirdetése és díjkiosztója 2006. augusztus 5-én 18 órakor lesz Monostorapátiban, a Művelődési Házban.

A mobilfilmről

Napjainkban egyre többen fedezik fel a mobiltelefonokban rejlő lehetőségeket, s avatják készülékeiket hétköznapi kommunikációs használati tárgyból multimédiás alkotóeszközzé. A kereskedelmi tévék híradóiban többször láthattunk már mobillal rögzített bejátszást, 2004-ben Chicagóban, 2005-ben Párizsban és 2006 januárjában Lisszabonban külön fesztivált is szerveztek az ilyen alkotásoknak, Aryan Kaganof dél-afrikai rendező pedig már játékfilmet is forgatott maroktelefonjával.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05