Zune lesz a neve a most már bizonyos Microsoft médialejátszónak

Milkovits Gábor, 2006. július 22. 18:06
A Microsoft hivatalosan megerősítette, hogy egy saját márkanévvel ellátott hordozható médialejátszót tervez, amely valószínűleg Zune néven kerül majd forgalomba.
A szoftverkonszern részéről kiadott közlemény nem ad túl sokat hozzá a már hetek óta terjengő nem hivatalos információkhoz, ám mégis fontos, mivel az első szóbeszéd óta már cáfolatok is láttak napvilágot. Chris Stevenson általános marketingigazgató "Zune projektet" említett, amelynek keretében új zenei és szórakoztató jellegű hardver- és szoftvereszközöket fejleszt a cég. Ez ugyebár nem egészen konkrét, ám Cesar Menendez a cég Zune-t népszerűsítő blogjában megerősíti, hogy a projekt keretében egy készüléken is dolgoznak. Stevenson egyébként azt is megemlítette, hogy az első Zune termékek még az idén napvilágot látnak. Az interneten keringő információk szerint a Zune hordozható médialejátszó fő újítása a vezeték nélküli (valószínűleg WiFi) kapcsolat lesz, ami elvileg PC nélkül is lehetővé teszi majd a zeneletöltést. Ezen kívül egy jó minőségű színes LCD kijelző is várható a mozgóképes tartalmak megjelenítéséhez.

A saját lejátszóval a Microsoft alapvetően módosít eddigi stratégiáján, amely mostanáig főként az ilyen eszközökbe való szoftverek értékesítését tartotta szem előtt. Némi elmozdulás már megfigyelhető volt az utóbbi időben, amikor is a cég komolyan támogatott olyan kezdeményezéseket, mint az iRiver Clix lejátszója, vagy az MTV-vel közös Urge zeneletöltő szolgáltatás. A Zune projekttel azonban a Microsoft éppen a szoftvereit használó saját megrendelőivel és partnereivel kerülhet szembe, főleg ha zeneáruházat is tervez a lejátszóhoz. Márpedig ahhoz, hogy az Apple iPod-iTunes megoldásaival valóban felvehesse a versenyt, a piacvezetőhöz hasonló teljes és praktikusan használható alkalmazáscsomagot kell kínálnia a egy olyan versenyben, ahol eddig mindenki más kudarcot vallott.
Kulcsszavak: Microsoft MP3

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05