Új Adobe Captivate 2: hatásos eLearning lehetőségek

forrás Prim Online, 2006. szeptember 9. 12:45
Az Adobe Captivate 2 szoftver professzionális minőségű interaktív szimulációk, szoftverbemutatók és szituációs tréning modulok készítését teszi lehetővé. A Macromedia Flash technológián alapuló Adobe Captivate 2 az interaktív tartalmat Flashben generálja anélkül, hogy a felhasználóknak programozói tudásra vagy multimédiás jártasságra lenne szükségük.
Az Adobe Captivate 2 felhasználóbarát felületével és automatizált szolgáltatásaival bárki képes interaktív szimulációkat és szituációs tréninget fejleszteni. A szerzők szöveges leírásokkal, szerkeszthető egérmozgásokkal és interaktív vizsgával kiegészített és a tanulók által véleményezett szoftverbemutatókat és szimulációkat készíthetnek. Megújult munkafolyamat segíti a felhasználókat, hogy a tanulók különböző útvonalainak vizuális elágaztatásával gyorsan fejlesszenek szituációs tréningeket.

Az Adobe Captivate 2 az interaktív tartalmat automatikusan Flash formátumban állítja elő, amelyet aztán több mint 600 millió internetes felhasználó azonnal megtekinthet. Az Adobe Captivate 2 felhasználók a közönséget Flash videotartalommal köthetik le, a projektkönyvtárak médiatartalmát pedig egyszerűen újrafelhasználhatják és szervezhetik. Az új szolgáltatások közé tartozik az is, hogy az Adobe Captivate 2 felhasználók nagyító és kiszürkülő hatásokkal hívhatják fel a tanulók figyelmét a fontos információkra.

Az Adobe Captivate 2 biztosítja azt a rugalmasságot, amely az alap szoftverbemutatóktól kezdve a szituációs szimulációkig különböző típusú tartalmak kifejlesztéséhez és az anyagok különböző rendszereken és platformokon történő terjesztéséhez szükséges. A felhasználók a Flash technológia kihasználásával kiváló minőségű tartalmakat készíthetnek úgy, hogy közben a fájlok mérete kicsi marad, illetve többféle, így például SWF, EXE vagy podcasthoz MP3 formátumot generálhatnak. A Flash felhasználók kihasználhatják az Adobe Captivate 2 sebességét, és a projektfájlokat speciális szerkesztés és szkriptelés céljából közvetlenül a Flash tartalomszerkesztő eszközbe exportálhatják. Az Adobe Captivate 2 tartalom a többi, így például a Macromedia Breeze, a Macromedia Authorware, a Questionmark Perception e-learning megoldásokon és a SCORM/AICC-kompatibilis tanulmánymenedzselő rendszereken (LMS) is telepíthető és integrálható.

Az Adobe Captivate2 várhatóan még idén forgalomba kerül 599 dolláros kalkulált fogyasztói áron. A regisztrált felhasználók 299 dolláros kalkulált fogyasztói áron frissíthetnek Adobe Captivate 2-re. Az arra jogosult ügyfelek számára mennyiségi engedmények, kormányzati és oktatási licencek is igénybe vehetőek.
Kulcsszavak: e-learning Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50