A Toshiba is visszahív 340 ezer Sony noteszgép-akkut

Milkovits Gábor, 2006. szeptember 19. 12:40
A Toshiba bejelentette, hogy mintegy 340 ezer olyan típusú Sony noteszgép-akkumulátort hív vissza, amilyenek korábban a Dell és az Apple laptopjainál túlmelegedést, és időnként tűzeseteket okoztak.
A csereakció által érintett akkumulátorok az idén március és május között gyártott Dynabook és Dynabook Satellite laptopokkal kerültek forgalomba, és a gyártó szerint a használat módjától függetlenül meghibásodást okozhatnak. A japán gyártó ugyanakkor sietett hangsúlyozni, hogy noteszgépeinél tűzesetek nem fordultak, és nem is fordulhatnak elő, ellentétben a Dell és Apple laptopokkal történt elhíresült eseményekkel. A Toshiba szóvivője, Ohmori Keiszuke azt is elmondta a sajtónak, hogy a hibaesetek eddig csupán elszigetelten jelentkeztek, a visszahívás pedig nem fogja számottevően befolyásolni a vállalat pénzügyi mérlegét. Ohmori arról egyelőre nem nyilatkozott, hogy a Sony milyen részt vállal az intézkedés anyagi terheiből; a Dell és az Apple korábban megállapodott az akkuk gyártójával a csereakció közös finanszírozásáról.

A Toshiba lépését megelőzően a múlt hónapban a Dell, majd az Apple összesen mintegy 6 millió Sony noteszgép-akkumulátort hívott vissza, túlmelegedés és tűzveszélyesség miatt. A hibás akkuk cseréjének a vállalatra eső költségei nagymértékben csökkentik a Sony harmadik negyedévre tervezett nyereségét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09