Nem készít kéklézeres kombókészüléket az LG

Genda Csongor Zoltán, 2006. szeptember 25. 13:53
Az LG képviselői a napokban bejelentették, hogy nem terveznek forgalomba hozni olyan kombókészüléket, amely kompatibilis volna mindkét következő generációs kéklézeres formátummal.
Év elején még fontolgatta a dél-koreai vállalat, hogy belevágjon egy a Blu ray-, valamint HD DVD-lemezeket egyaránt kezelő eszköz kifejlesztésébe, azonban időközben mégis csak elvetették a gondolatot. Ugyan a vállalat nem kommentálta a döntés okát, azonban valószínűleg azért fagyasztották be a további fejlesztéseket, mivel egy efféle mindentudó meghajtó elkészítése olyan sokba kerülne, hogy annak magas fogyasztói ára miatt minden bizonnyal roppant csekély lenne az érdeklődés iránta.

A Warner filmstúdió viszont egy különös hibrid lemez kifejlesztésébe kezdett, amely megoldást nyújthatna a DVD platformok körül kialakult abszurd helyzetre. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy az efféle szuperdiszkek mikor kerülnek forgalomba, azonban ha a jövőben valóban kaphatóak lesznek ilyen korongok, akkor szükségtelenné válnak a mindkét kéklézeres formátumot kezelő kombókészülékek.
Kulcsszavak: DVD LG

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05