A Panasonic a Blu ray győzelmét hirdeti

Genda Csongor Zoltán, 2006. október 5. 19:13
Toshihiro Sakamoto, a Panasonic egyik vezető menedzsere a Tokióban megrendezésre kerülő CEATEC kiállításon azon véleményének adott hangot, miszerint a Blu ray és HD DVD párharca máris eldőlt, mégpedig az előbbi javára.
Sakamoto úgy véli, az elemzők még ugyan korainak tartják kijelenteni, hogy egyik vagy másik formátum lesz a háború győztese, ennek ellenére ő biztos az általuk is támogatott szabvány elsöprő sikerében, aminek jelei már most megmutatkoznak. Így például a Blu ray technológia mellett szól a nagy tárolókapacitás és nem elhanyagolható tényező a hollywoodi stúdiók támogatása sem. A menedzser elmondta még, korábban óriási hátránynak számított a magas előállítási költség, de ezt időközben sikerült csökkenteniük, s a jövőben még olcsóbban lesznek majd képesek legyártani a HD DVD-konkurens kéklézeres eszközöket.

A Panasonic megelőzve a Sony-t novemberben két asztali Blu ray felvevőt készül piacra dobni Japánban, melyek legékesebb darabja nem kevesebb mint 1 TByte-os (1000 GByte!) tárolókapacitással érkezik.
Sakamoto jövőt előrevetítő víziójával azonban minden bizonnyal nem értettek volna egyet a rivális HD DVD-tábor képviselői.
Kulcsszavak: Blu-ray DVD Panasonic

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50