Adobe: itt az új Acrobat 8 szoftver

Kovács Attila, 2006. november 7. 17:19
Acrobat konferenciát tartottak ma Budapesten, ahol az Adobe Systems szakemberei bejelentették az új változatú Adobe Acrobat 8 komplex irodai dokumentumkezelő szoftver elérhetőségét.
A konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón Richard Markuzy, az Adobe régiónkért felelős marketingmenedzsere tájékoztatta a résztvevő újságírókat a cég termékújdonságairól. Az Acrobat 8 az üzleti szakembereknek a különböző operációs rendszerek, alkalmazások és tűzfalak világában szolgáltat innovatív eszközöket a biztonságos kommunikációhoz és csoportmunkához. Segítségével a felhasználók jobban kihasználhatják a PDF dokumentumokban és űrlapokban rejlő információkat, és az elterjedt, ingyenes Adobe Reader szoftver segítségével pedig megbízhatóbban és biztonságosabban végezhetik el a munkájukat.

Az Acrobat 8 a lehetőségek teljes választékát nyitja meg ahhoz, hogy a PDF-dokumentumokkal modern felhasználói keretek között dolgozhassunk. A termékcsalád pl. az építészet, a mérnöki munka és kivitelezés (AEC), az informatika, a jog, a marketing, a gyártás és a kiadás terén hasznosítható jelentős újításokat tartalmaz.

Az Adobe ma szintén bejelentette a gazdagép alapú Adobe Acrobat Connect webkonferencia és csoportmunka szolgáltatás ingyenes próbaverzióját. Az Acrobat Connect lehetővé teszi, hogy a felhasználók mindössze egy webböngészővel és a mindenütt fellelhető Adobe Flash Player szoftverrel azonnal online kapcsolatot létesítsenek.

Az Acrobat 8 család tagjai: Acrobat 8 Professional, az Acrobat 8 Standard, az Acrobat 8 Elements, az Acrobat 3D 8. verzió, az Acrobat Connect és az Acrobat Connect Professional. Kafka György, a hazai Adobe disztribútor Trans-Europe Kft. ügyvezetője szerint az Acrobat 8 család tagjai néhány hét múlva (november végén, december első napjaiban) kerülnek a hazai kiskereskedelmi forgalomba.
 
Az Acrobat 8 Professional Microsoft Windows és Mac OS X operációs rendszerre, illetve az Acrobat 8 Standard Windows operációs rendszerre angol, francia, német és japán nyelvi változatban máris elérhető. Az Acrobat 8 Professional Mac OS X verziója egy univerzális bináris, amelyet Intel és PowerPC alapú Macintosh rendszerekre lehet feltelepíteni. Az Acrobat 8 Professional 186 000 forintos áron kapható, az Acrobat arra jogosult korábbi verzióinak regisztrált felhasználói pedig 63 000 forintos áron frissíthetnek az Acrobat 8 Professional változatra. Az Acrobat 8 Standard 116 000 forintos áron kapható, az Acrobat arra jogosult korábbi verzióinak regisztrált felhasználói pedig 38 000 forintért frissíthetnek az Acrobat 8 Standard változatra. Az árak áfa nélkül értendők.Az Adobe Reader 8 verzió továbbá várhatóan 2006. december elején fog megjelenni.

Az Acrobat Connect szolgáltatás máris elérhető a naptári év végéig ingyenes próbaverzióként. A próbaváltozatot az Acrobat 8 és Adobe Reader 8 „Start Meeting” gombjának megnyomásával, illetve az alábbi helyről közvetlenül is el lehet érni: www.adobe.com/products/acrobatconnect. Az Acrobat Connect kereskedelmi kiadásban először angol nyelven lesz elérhető előreláthatólag 2007. januárjában 39 dolláros havi előfizetési díjért vagy saját tárgyalónként évi 395 dollárért.
Az Acrobat 8 Professional szoftvert és a Dreamweaver 8 szoftvert is tartalmazó Adobe Creative Suite 2.3 Premium termékcsomag várhatóan 2006. november 8-án fog megjelenni.
Kulcsszavak: pdf Adobe

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05