Vezeték nélküli helymeghatározó megoldás a Cisco-tól

forrás Prim Online, 2007. március 1. 16:23
A Cisco Wi-Fi Asset Tracking eszköznyilvántartó megoldás javítja az eszközök kihasználtságát és a működési hatékonyságot a magas munka- és eszközigényű gyártó vállalatoknál
A Cisco új eszköznyilvántartó megoldása az iparvállalatok és gyártócégek igényeit figyelembe véve került kialakításra. Alkalmazásával javítható az eszközök kihasználtsága, csökkennek a költségek, javul a működési hatékonyság. A gyártásnál felhasznált ipari eszközök elkeveredése – gondoljunk csak a hordozható szerszámkészletekre, gépekre, alkatrészekre, vagy az éppen a gyártósoron lévő leltári eszközökre – esetenként akár több milliós költséget is okozhat a vállalatoknak. A Cisco Wi-Fi (vezeték nélküli) eszköznyilvántartó megoldásának alkalmazásával a gyártók valós időben nyomon követhetik a nagy értékű eszközök meglétét és helyét.

A Cisco Wi-Fi Asset Tracking megoldása a Cisco 2700-as sorozatú vezeték nélküli helymeghatározó készülékéből, a Cisco vezeték nélküli vezérlőrendszerből (WCS), a hozzáférésipont-protokollvezérlőből, a Cisco Aironet hozzáférési pontokból, az AeroScout Wi-Fi alapú aktív RFID címkékből és az AeroScout MobileView szoftverből áll. Ezek a komponensek átfogó rádiófrekvenciás helymeghatározó architektúrát alkotnak.

Néhány példa a vezeték nélküli eszköznyilvántartás iparági alkalmazásaira:

Autógyártás – az autóiparban nagy értékű szerszámokat és alkatrészeket kell nyomon követni a jármű összeszerelése során. Bármelyik hiányzó vagy elkeveredett eszköz vagy alkatrész késedelmet, magas költségeket és minőségi problémákat okozhat.
Bányászat – a biztonságnak a bányászatban kiemelkedő jelentősége van. A robbanásveszélyes környezetben is használható RFID címkék és a vezeték nélküli technológia használatával a bányászati vállalatok nyomon követhetik a föld alatt dolgozó bányászokat és az ott használt munkaeszközöket, azaz minden időpontban tisztában lehetnek a bánya valamennyi eszköze és a dolgozók elhelyezkedésével.
Félvezetőgyártás – a félvezetőiparban a drága alapanyagok és berendezések folyamatos szemmel tartása alapvető fontosságú a költségek leszorításához és a minőség biztosításához. A gyártás alatt lévő anyagok helyének valós idejű meghatározása javítja a gyártóeszközök kihasználtságát, munkaerőköltséget takarít meg és növeli az átbocsátó-képességet. Az alkatrészek, alapanyagok raktárpolc pontosságú meghatározása hozzásegíti a félvezetőgyárakat, hogy minimálisra csökkentsék a hulladék mennyiségét és növeljék a késztermék mennyiségét.

Repülőgépgyártás - ebben az iparágban a költséges rendszerek, részegységek, berendezések és alapanyagok egyedülálló halmazát kell nyomon követni, hogy a projekteket időben és a költségvetési kereten belül be lehessen fejezni. Az elkeveredett alkatrészek az összeszerelés leállását okozhatják, ami kihathat a munkaerő költségeire, a gyártóberendezések kihasználtságára és a ciklusidőre. A késedelmes szállítás pedig magas kötbérfizetési kötelezettséggel terhelheti a gyárakat.
Kulcsszavak: Cisco Wi-Fi ügyvitel

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05