Xeon alapú szerver optikai összeköttetéssel

Széll Zoltán, 2007. március 11. 14:25
Júliusban egy olyan új szerver lesz kapható, amely a belső összeköttetésekhez optikai kapcsolatot használ. Ez a megoldás növeli a rendszer átlagos teljesítményét.
A Lightfleet ’Beacon’ szerver több Intel Xeon processzort kapcsol össze egy tükör-tömb alkalmazásával, amely az adatok továbbításához fényt használ. Az új rendszert a ’Lightfleet’ ’Corowave’-nek hívja. A vállalat a 16 csomópontot tartalmazó szervert 2006 végén mutatta be. A Beacon első megvalósítása 32 egyidejűleg működő távadót tartalmaz, amelyek egyenként 2,5Gbit/s sávszélességgel dolgoznak. A kulcs a Corowave-hez az optikai kapcsoló, amely megengedi a fénysugár kereszteződését interferencia nélkül. Ez lehetővé teszi, hogy a Corowave átlapolja a fénysugarat, a bitek soros, folyamatos továbbítása helyett az adatcsatornán keresztül. Érdekesség, hogy a fénysugár a rendszer minden részéhez a HyperTransport megoldással csatlakoztatott mikroprocesszor architektúrához, vagy a kapcsolórendszerhez hasonlóan csatlakoztatható.

Minden távadó összekapcsolható a vevők mindegyikével és a hibás csatlakozások könnyen elszigetelhetők, ami nagy megbízhatóságot kínál. A hibaérték 10 a –12-en.
Kulcsszavak: szerver Intel

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05