Újdonságok az Adobe Creative Suite 3-ban

forrás Prim Online, 2007. március 27. 12:03
Az Adobe egyik legkedveltebb szoftvere, az Adobe Photoshop CS3 képszerkesztő alkalmazás mostantól két változatban lesz elérhető. Az alapszoftver a klasszikus Photoshop bővített, javított változata, számos új funkcióval.
Az újdonság az Adobe Photoshop CS3 Extended, ami a Photoshop 3D-, videó- és Flash-támogatással bővített változata. A programban egy alap After Effects timeline is helyet kapott, így az Extendeddel akár animációkat is készíthetünk, az eredményt pedig FLV formátumban exportálhatjuk vagy tovább szerkeszthetjük bármely más CS3 alkalmazásban. Szintén újdonság, hogy az Adobe ImageReady szoftvert beépítették a Photoshopba. Az Adobe Illustrator CS3 vektorgrafikus program új színezési technikákkal, videós template-ekkel, vektoros After Effects eszközökkel és komoly Flash integrációval jelentkezik. Az Adobe InDesign CS3 kiadványszerkesztő szoftverben többek között új táblázatstílusokat és effektezési lehetőségeket találunk, az eredményt pedig XHTML formájában az Adobe Dreamweaver weblapkészítő programba is exportálhatjuk, így nem csak nyomtatott, hanem online formában is publikálhatjuk kiadványunkat.

Az audio-vizuális programok terén is számos újdonsággal találkozhatunk. Az Adobe Encore DVD programot például beépítették az Adobe Premiere Pro CS3videoszerkesztő szoftverbe, az Adobe After Effects CS3 Professional programnak pedig Standard és Pro helyett ezentúl csak egy változata lesz. Az Adobe Audition hangszerkesztő alkalmazás többé nem része a CS3 termékcsaládnak; a szoftver helyét az egyszerűbb, átláthatóbb kezelőfelülettel rendelkező, kifejezetten videós szakembereknek készített Adobe Soundbooth CS3 veszi át. (A professzionális rádiósoknak és tévéseknek szánt Audition ezentúl csak önálló alkalmazásként lesz elérhető.) A Creative Suite 3-ban két olyan szoftverrel is találkozhatunk, amelyeket még az Adobe által felvásárolt Serious Magic fejlesztett ki. Az Adobe OnLocation CS3 programmal, a Serious Magic DV Rack továbbfejlesztett változatával direkt videofelvételt készíthetünk merevlemezre, méghozzá úgy, hogy közben folyamatosan figyelhetjük és módosíthatjuk a beérkező audio-video jeleket, így pontosan beállíthatjuk a kívánt minőséget még az éles felvétel megkezdése előtt. Az Adobe Ultra CS3 kulcsolási segédprogrammal pedig kiemelhetjük a háttereket a Blue Box és a Green Screen technikával készült videókból. Fontos újítás, hogy a nem videós termékek (pl. Photoshop Extended, Illustrator) komoly videós támogatást kaptak. Szintén fontos információ, hogy az OnLocation és az Ultra kivételével a videós termékek újra visszatértek Macintosh platformra is.

A Creative Suite 3 kulcsszoftvere egyértelműen az Adobe Flash CS3 Professional, amely - az After Effects-hez hasonlóan - mostantól csak egy változatban lesz elérhető. Az új funkciókon kívül az új Flash legnagyobb előnye a többi CS3 termékkel való kiváló együttműködési képesség; a CS3 programokkal készített alkotásokat natív formában Flash-be exportálhatjuk, majd tovább szerkeszthetjük, az eredményt pedig FLV-be menthetjük vagy visszatölthetjük az eredeti szoftverbe, ahol folytathatjuk a munkát. Ilyen módon megvalósult az, amit a kreatív alkotók közössége várt az Adobe-Macromedia egyesüléstől; a két szoftverház termékei mostantól tökéletesen együttműködnek, így például olyan szoftverekkel is készíthetünk online tartalmakat, amelyeknek alapvetően nincs közük a webhez. Ez áttörést jelenthet a kreatív munkafolyamatok terén, valamint minden valószínűség szerint a Flash technológia további térhódítását hozza magával.

Forrás: szoftver.hu
Kulcsszavak: Adobe DTP

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05