Pc-szintű biztonság mobil eszközökhöz Symantec szoftverrel

forrás Prim Online, 2007. április 3. 14:03
A Symantec bejelentette, hogy hamarosan elérhető a Symantec Mobile Security 5.0, amely megoldást úgy terveztek, hogy a felhasználók számára ugyanolyan biztonsági és adatvédelmi lehetőségeket kínáljon a Windows Mobile okostelefonokhoz és PDA készülékekhez, mint amelyek már szabványosnak számítanak a laptopok és egyéb számítástechnikai eszközök esetében.
A Symantec Mobile Security Suite 5.0 tartalmaz majd tűzfalat, antivírus és SMS spam elleni programokat, valamint olyan adatvédelmi kódolási technológiákat, amelyeket könnyű telepíteni, kezelni és karbantartani. Ez a szintű védelem nem csupán a mobil eszközöket fenyegető kockázatok csökkentésében segít, de lehetővé is teszi a szervezetek számára, hogy könnyebben és költséghatékonyabban megfeleljenek a belső biztonsági irányelveknek és a törvényi szabályozásoknak.

A Yankee Group felmérése szerint a vállalati mobil adathasználók száma 2010-re meghaladja a 269 milliót, amely mintegy 19,8 százalékos összetett évi átlagos növekedési ütemet jelent. A munkahelyi hálózatokhoz mobil eszközökkel kapcsolódó alkalmazottak növekvő számával párhuzamosan, nem meglepő módon, a malware-ek készítői és a bűnözők is ki akarják használni a kritikus adatok védtelenségét. A Symantec Global Intelligence Network felmérése is azt mutatja, hogy 2004 és 2006 között minden félévben csaknem megduplázódott a mobil vírusok száma.

A Symantec Mobile Security Suite 5.0 számos integrált technológiát kínál a mobil eszközök számára:

ˇ    Antivírus – Azonnal felismeri a mobil fenyegetettségeket, és meggátolja, hogy a felhasználók megnyissák a fertőzött fájlokat. A rendszer adminisztrátorok a Symantec LiveUpdate szolgáltatáson keresztül  végezhetik a vírusszkennelést és a frissítések letöltését.

ˇ    Tűzfal – Ellenőrzi a kimenő és bejövő hálózati adatforgalmat is a mobil eszközön.

ˇ    Anti-SMS spam – Automatikusan kiszűri és törli a spam üzeneteket, vagy egy külön spam mappába helyezi őket.

ˇ    Adatvesztést csökkentő technológiák – Kódolja az adatokat az eszközön és a memóriakártyán, arra az esetre, ha az eszközt ellopnák. Fájl aktivitási napló segítségével a rendszer adminisztrátorok meghatározhatják, ha egy bizalmas fájlhoz valaki hozzáfért, és többszöri sikertelen belépési kísérlet észlelésekor minden adatot törölhetnek az adattörlő eszköz segítségével.

ˇ    Telefon funkció kontrol – Lehetővé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy kiiktassák az eszköz által kínált funkciók némelyikét, például a Bluetooth vagy WiFi kapcsolatot, illetve az eszköz szinkronizálását. Ez leszűkíti a sérülékenységek és veszélyforrások körét, és csak azokat a funkciókat teszi elérhetővé, amelyek az üzletmenethez szükségesek.

ˇ    Symantec Mobile VPN – Ez a választható funkció lehetővé teszi a vállalati felhasználóknak, hogy a vállalati hálózathoz biztonságos IPSec VPN csatornákon keresztül csatlakozzanak, ezáltal védve a kritikus adatokat az adatforgalom során.

ˇ    Hálózati belépés kontrol – A Symantec Mobile VPN-nel együtt alkalmazva a technolgia lehetővé teszi a rendszer adminisztrátorok számára, hogy biztosíthassák, csak biztonságos, az előírásoknak megfelelő eszközök csatlakozzanak a vállalati hálózathoz.

ˇ    Hamisítási védelem – Ellenőrzi a hálózathoz való csatlakozás előtt, hogy az eszköz biztonsági alkalmazásait nem módosították vagy hamisították meg.

ˇ    Enterprise Management – Kezelési konzolt biztosít a rendszer adminisztrátorok számára, egyedi igényekre szabott biztonsági előírásokkal és jelentéssel.

A Symantec a Mobile security Suite felhasználói verzióját, a Norton Mobile Security-t azonos időszakban, 2007 májusában jelenteti meg. A Norton Mobile Security tűzfalat, antivírust, anti-SMS spam-et, jelszóvédelmet és adttitkosítási technológiákat kínál majd, amelyek a felhasználók okostelefonjain tárolt bizalmas, személyes vagy üzleti adatokat védik.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09