Letölthető a Windows kurzorhiba javítása

Genda Csongor Zoltán, 2007. április 4. 11:32
A Microsoft képviselői pár nappal ezelőtt bejelentették, hogy nem várják meg április második keddjét, hanem jóval hamarabb befoltozzák a nemrég felfedezett Windows kurzorhibát. A vállalat tegnap elérhetővé tette a Patch-et.
A redmondi konszern ígéretéhez hűen pontosan egy héttel korábban, azaz tegnap kiadta a ".ani" kiterjesztésű kurzorfájlokat érintő sebezhetőség javítását. A biztonsági rést a múlt héten fedezték fel, és azért igyekeztek ilyen gyorsan befoltozni azt, mert rendkívül gyorsan terjedni kezdett a neten a hibát kihasználó kód.

A szóban forgó biztonsági rést kihasználván a hackerek átvehetik az uralmat a megfertőzött PC felett, és rosszindulatú programokat futtathatnak azon. Ehhez elegendő, ha az internetezők lehívnak egy a bűnözők által készített preparált weboldalt, vagy megnyitnak egy manipulált HTML-mailt. A sebezhetőség a Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003 és Windows Vista operációs rendszereket érinti.

Az eEye Digital Security biztonságspecialista már korábban kiadott egy nem hivatalos Patch-et, azonban tegnap óta elérhető a hivatalos javítás is, melyet a Microsoft oldaláról tölthetnek le a Windows-felhasználók.
Kulcsszavak: Windows security Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05