Hibás MacBook akkuk, Apple javítás

Milkovits Gábor, 2007. április 28. 19:04
Az Apple hivatalosan elismerte, hogy problémák lehetnek egyes MacBook és MacBook Pro noteszgépeinek akkumulátoraival, és egyúttal szoftverfrissítést is kiadott a javításukra.
Hasonló gondokról egy jó ideje lehetett már olvasni a felhasználói fórumokon, a gyártó azonban mindeddig nem reagált ezekre. Az Apple sietett hangsúlyozni, hogy a hibák nem jelentenek biztonsági kockázatot, csupán a laptopok teljesítményét befolyásolják negatívan. Ez alighanem megnyugtató azok után, hogy tavaly a hibás Sony akkuk túlmelegedést, sőt egyes esetekben a noteszgépek kigyulladását is okozták, és maga az Apple is kénytelen volt 1,8 millió példányt kicserélni. A mostani zavarok a 2006. február és 2007. április között gyártott MacBook és MacBook Pro gépek akkuit érintik, és az Apple által kiadott szoftverfrissítéssel remélhetőleg orvosolhatók. A frissítés a http://www.apple.com/support/macbook_macbookpro/batteryupdate/ oldalról tölthető le.

A problémák sokfélék lehetnek: előfordulhat, hogy a számítógép nem érzékeli az akkumulátort, az akku elektromos hálózatba csatlakoztatva nem töltődik, teljes feltöltés mellett sem biztosít megfelelő teljesítményt, illetve akár látható módon deformálódik. Az Apple abban az esetben, ha a szoftverfrissítés sem orvosolja a problémát, ingyenesen kicseréli az akkumulátorokat.
Kulcsszavak: Apple Mac notebook security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05