Új videó-szerkesztő a Coreltől

forrás Prim Online, 2007. május 8. 13:42
A Corel bemutatta az Ulead VideoStudio 11 és Ulead VideoStudio 11 Plus-t, az otthoni felhasználóknak készült videó-szerkesztő és menükészítő programok legújabb változatát. Az elismerten kiemelkedő tulajdonságokkal bíró és egyedülállóan könnyen kezelhető VideoStudio a piacon kapható első termék, amely AVCHD szerkesztő megoldást, továbbfejlesztett DV-to-DVD varázsló és mozivarázsló opciót, több cím/felirat és overlay eszközöket, valamint quick-fix megoldásokat tartalmaz néhány olyan gyakori videó problémára, mint a szín és színárnyalat beállítás automatikus javítása. A legújabb Plus verzióval a felhasználók egy tökéletes end-to-end megoldást kapnak HD DVD felvételek szerkesztésére, menükészítésére és kiírására.
Az Ulead VideoStudio 11 egy “minden egyben” megoldást kínál a professzionálisan elkészített videózáshoz, vetítéshez és Dolby Digital hanggal ellátott DVD-k készítéséhez. Az új változat nem csupán az előző változat továbbfejlesztése, hiszen a Vista tanúsítvánnyal ellátott szoftvert kibővítették a ma leginkább igényelt funkciókkal, ugyanakkor megtartotta azt a teljesítményt és könnyű kezelhetőséget, ami miatt az Ulead VideoStudió ilyen népszerű lett.

Az új tulajdonságoknak köszönhetően egyszerűbben elérhető a profi eredmény

Az egyik tulajdonság, amely megkülönbözteti a programot a versenytársaktól, az új MPEG optimalizáló (MPEG Optimizer). A piacon elsőként a beépített MPEG optimalizáló segít a felhasználóknak a legmegfelelőbb MPEG beállítás kiválasztásában a több formátumú videó klip egyesítését szolgáló renderelésben. Minden egyes klip bitrate-jeinek idővonalon történő megvizsgálása után egy olyan kódolási beállítást javasol, amely a legjobb minőség és sebesség érdekében a legkisebb újrarenderelést biztosítja. A felhasználók így bármikor biztonságosan megállíthatják a renderelést, amikor más számítógépes alkalmazásra van szükségük.

Ugyancsak újdonság a termékkategóriában, hogy a VideoStudio Plus változata Dolby Digital 5.1 Creator technológiát tartalmaz. Ez a megoldás gyorsan és könnyen konvertálja át a 2 csatornájú sztereó hangot Dolby Digital 5.1 hanggá, ezzel is fokozva az otthon egyre népszerűbb házimozi rendszerek előnyét. A versenytársak 5.1 támogatású termékeihez  egy beépülő modul (plug-in) beszerzése szükséges.

A jelenleg a piacon kapható, a legtökéletesebb otthoni felhasználóknak készült videó-szerkesztő programjával a VideoStudio 11 minden ismert formátumot támogat, beleértve a standard és nagyfelbontású videó-, kép- és audió formátumokat. Videót gyakorlatilag bármilyen videó forrásból szerezhetünk: Digitális videokamera (köztük HDV és AVCHD videokamera), merevlemezes videokamera (MOD fájl formátum), USB videokamera eszközök, mobil telefonok, set-top DVD felvevők, digitális és analóg TV készülékek, videomagnó és webkamera.

Az új DV-to-DVD varázslóval a felhasználók a leggyorsabb és legegyszerűbb módon alakíthatják át videokamerájukból a digitális videofelvételt DVD-vé. A VideoStudio teljes DVD menüszerkesztő funkciót is tartalmaz, amellyel a felhasználó a multimédia menü segítségével csupán néhány kattintással DVD-t és HD-DVD-t készíthet. Gyakorlott felhasználók a Corel SmartScene technológiájának segítségével igazán izgalmas, interaktív, egyéni DVD menüket szerkeszthetnek.

A mozi varázsló új beépített sablonjainak köszönhetően a felhasználók az összetett animáció alkalmazásával személyes videó klipjeikből megalkothatják saját Hollywood-i stílusú filmnyitányukat. A kiterjesztett megosztó opcióval a VideoStudio felhasználói az On-the-go technológiának köszönhetően intelligens telefonok és más népszerű mobil eszközök segítségével be is mutathatják videóikat. A VideStudio Plus felhasználói számára előnyt jelent, hogy a terméket támogatják az Apple iPod, Sony PSP, YouTube és Nokia mobiltelefonok.

A képstabilizátorral és fokozott fényszűrővel ellátott VideoStudio számos hasznos funkciót kínál azoknak az új és gyakorlott felhasználóknak, akik időt szeretnének megtakarítani. A színkorrekciós technológiát szabványosító képjavító algoritmusnak köszönhetően az új automatikus szín és színárnyalat (Auto Colour & Tone) funkció automatikusan kijavítja a rögzített felvétel színeit és árnyalatait, amelyek az ideálisnál sötétebb vagy világosabb körülmények között készültek. A DeBlock Filter segítségével megtisztíthatjuk az internetről letöltött tömörített képalkotásokat. Az új DeSnow Filter-rel pedig csökkenthető az analóg forrásról - mint a VHS kazetta - digitalizált videóra jellemző zaj.

A Plus változat a legújabb technológiát kínálja a HD DVD szerkesztésben és kimagasló Surround Sound hatást produkál

Az Ulead VideoStudio 11 Plus amellett, hogy tartalmazza a szabvány változat minden funkcióját, egy tejes, end-to-end HD DVD megoldást kínál, amelynek segítségével a felhasználók proxi nélküli, jól felszerelt gépen nagyfelbontású videofelvételt importálhatnak merevlemezről vagy fejlett nagyfelbontású video formátumból és szerkeszthetnek real time nagy sűrűségű DVD-t. A Corel fejlett PureHD technológiának köszönhetően még a közepes számítógépeken is ugyanolyan egyszerűen lehet szerkeszteni HD-t, mint DV-t. A még gyorsabb és egyszerűbb HD videó megalkotásához a felhasználók a továbbfejlesztett mozi varázslóval, Dolby Digital 5.1 Surround Sound-dal teljes felbontású HD filmeket szerkeszthetnek és alkothatnak. A VideoStudio 11 Plus tartalmazza az InterVideo WinDVD 8 Silver programot, amely az első AVCHD tanúsítványt elért univerzális playback szoftver.
Az Ulead VideoStudio 11 Standard és Plus angol nyelvű változata 2007. májusától kapható.
Kulcsszavak: Corel videó Ulead multimédia

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05