MS munkahelyi telefonok új generációja

forrás Prim Online, 2007. május 16. 11:44
A Windows Hardware Engineering Conference (WinHEC) elnevezésű rendezvényen a Microsoft és kilenc vezető iparági partnere – az ASUS, a GN, az LG-Nortel, a NEC, a Plantronics, a Polycom, a Samsung, a Tatung és a Vitelix – olyan új generációs eszközöket mutatott be, amelyek összekötik a munkahelyi telefont a levelezőrendszerrel, az azonnali üzenetküldő szolgáltatásokkal, a jelenlét érzékelési információkkal, konferencia szolgáltatásokkal, valamint VoIP- és mobilkommunikációs eszközökkel.
A mai naptól kezdődően új telefonok és egyéb eszközök egész sora áll majd rendelkezésre akár már a Microsoft Office Communications Server 2007 és a Microsoft Office Communicator 2007 nyilvános béta programjában történő teszteléskor. A Microsoft az eszközök gyártói számára elérhetővé teszi a termékekkel kapcsolatos specifikációkat, ezzel biztosítva, hogy az új telefonok és eszközök tökéletesen együttműködjenek az Office Communications Server 2007-tel és az Office Communicator 2007-tel.

Ez utóbbi két termék képzi az alapját a Microsoft „Egységes Kommunikáció” megoldásának, melynek segítségével a vállalkozások közelebb hozhatják egymáshoz az elektronikus és a telefon alapú kommunikációs csatornákat. Ezeknek az eszközöknek a segítségével lehetőség van a kommunikációs partner jelenléti információinak elérésére – ezzel az adott pillanatban legmegfelelőbb csatorna kiválasztására. Az Egységes Kommunikációs megoldás segítségével egy helyről, pár kattintással kezdeményezhetünk telefonhívást, azonnali üzenetküldést, videó- vagy konferenciabeszélgetést – mindezt a felhasználók számára ismerős alkalmazásokból.

„A mai hagyományos irodai telefonok teljesen elkülönülnek más eszközöktől, amelyeket az infomunkások az irodában használnak.” – nyilatkozta Jeff Raikes, a Microsoft Üzleti Divíziójának elnöke. „A munkahelyi telefon levelezőrendszerrel, azonnali üzenetküldő szolgáltatásokkal, a jelenlét érzékelési információkkal, konferenciatelefonokkal és a leggyakrabban használt, hatékonyságot szolgáló szoftverekkel való összekapcsolása visszahozza a hangalapú kommunikációt a munkavégzésbe.”

Nyílt és nyilvános szoftver interfész használatával a Microsoft lehetővé teszi partnerei számára, hogy új munkahelyi telefonokat és eszközöket fejlesszenek, amelyek hatékonyabbá teszik a munkahelyi kommunikációt. A termékek Microsoft-minősítése hamarosan befejeződik; a minősítés biztosítja majd, hogy a telefonok és egyéb eszközök megfelelnek az alábbi kritériumoknak:

ˇ    Azonnali használatbavétel - A minősített telefonok és eszközök tökéletesen együttműködnek a Microsoft egységes kommunikációs szoftverével. Egyszerűen csatlakoztatni kell őket – mint egy „Plug and play” eszközt, és már működnek is.

ˇ    Szélesebb választási lehetőség - A partnerek által gyártott munkahelyi telefonoknak és eszközöknek köszönhetően a vásárlók nagyobb kínálatból válogathatnak design, költségek és innovatív megoldások szempontjából. Az újonnan bemutatott 15 telefon és eszköz között találunk IP telefonokat, USB telefonokat, vezetékes és vezeték nélküli headseteket, konferenciatelefonokat, LCD monitorokat és laptopokat.

ˇ    Gazdaságosabb - Mivel számos cég fog Microsoft által minősített eszközöket szállítani, a vásárlók nagyobb kínálatból választhatnak majd, például olyan eszközök közül is, amelyeket speciálisan egyfajta munka elvégzésére találtak ki, ezáltal pedig kevesebb pénzért nagyobb értéket képviselnek.

Azon vállalatok, amelyek szeretnének részt venni a Microsoft Office Communications Server 2007 és a Microsoft Office Communicator 2007 béta programjában, az alábbi link alatt csatlakozhatnak: http://technet.microsoft.com/en-us/office/bb267356.aspx. A telefonokról és eszközökről készült képek itt tekinthetők meg: http://www.microsoft.com/presspass/presskits/uc/gallery.mspx

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09