A céges adatok fele laptop-lopás és hanyagság miatt vész el

Genda Csongor Zoltán, 2007. május 16. 18:04
A Symantec egy nemrég közzétett jelentéséből kiderül, hogy a bizalmas céges információk közel felének az eltűnése a figyelmetlenségre illetve a hordozható adattároló eszközök ellopására vezethető vissza.
A Symantec munkatársai több mint kétszáz vállalati menedzsert kérdeztek meg az adatvesztés témakörét felölelő tanulmányuk elkészítéséhez, melynek eredményeként megállapították, hogy az esetek 42%-ában a hanyagság és a laptop-tolvajlás az oka a fontos információk eltűnésének. A noteszgépeket, PDA-kat leginkább a repülőtereken, vonaton illetve az autóból lopják el a bűnözők, vagy hagyják el azokat a sokszor szétszórt tulajdonosok, ám számtalanszor előfordult már, hogy az irodában veszett nyoma a készüléknek. A megkérdezettek negyede úgy nyilatkozott, hogy egy ilyen adatvesztés során 1.000-5.000 euró közötti kára keletkezik, 6%-uk viszont 10.000 euró fölötti anyagi kárról beszélt. A tanulmány kitér még arra is, hogy a cégeknek a 25%-a egyáltalán nem, harmada pedig csak alkalmanként készít biztonsági másolatokat.

A szakemberek szerint a legtöbb esetben nem az információk miatt tulajdonítják el a hordozható eszközöket, hanem azok értéke miatt lopnak laptopokat és PDA-kat a bűnözők.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50