Xerox Phaser 8560: szebb és tisztább színes nyomtatás

forrás Prim Online, 2007. május 30. 18:27

A Xerox bemutatta Phaser 8560 típusú új színes nyomtatóját, mely szilárdtintás technológiája segítségével élénk színű, egyenletes nyomatokat eredményez.  A tartályok és patronok nélküli felépítés miatt a berendezés a környezetet is kíméli, mindemellett egyszerű kezelhetőséget és karbantartást tesz lehetővé.

A Xerox technológiája porított festék helyett szilárd, polimer alapú festéket alkalmaz. Képalkotási folyamata ugyan egy ofszet nyomdagépéhez hasonló, de elsősorban az irodák számára, mindennapos használatra tervezték. A színes képek előállítása szilárd festékrudak felmelegítésével kezdődik, melyekről aztán a megfelelő színek a nyomtatóban található dobra kerülnek, amely átviszi a képet a papírra.

Ennek az eljárásnak köszönhetően a Xerox Phaser 8560 pontos részleteket és gazdag, élénk színeket eredményez. A konzisztens színminőségnek köszönhetően egy hosszú nyomtatási feladat utolsó oldala ugyanolyan színű lesz, mint az első. Mivel a berendezés nem tartalmaz tartályokat és patronokat, más megoldásoknál jobban kíméli a környezetet. A készülék karbantartáskor is tökéletesen tiszta marad, nem kell semmilyen szennyeződést eltávolítani vagy helyigényes festékkazettákat tárolni. Szintén megkönnyíti a kezelést, hogy a festékrudak alakja színenként eltér, így azok biztosan a megfelelő rekeszbe kerülnek.

A Xerox Phaser 8560-nak 5 másodperc szükséges az első másolat elkészítéséhez; a fekete-fehér és a színes nyomtatás sebessége egyaránt 30 lap/perc. A berendezés 600 MHz-es processzorral és 256 MB memóriával rendelkezik, a memória 1 GB-ig bővíthető. A 625 lapos egyesített papírtálcának köszönhetően többé nem kell a különböző méretű papírok cseréjével bajlódni. További papírtálcákkal a kapacitás 1675 laposra növelhető.

A zökkenőmentes, automatikus illesztőprogram-telepítés percek alatt csatlakoztatja és elindítja az eszközt. A PrintingScout funkció nyomon követi a folyamatban lévő munkákat, és a képernyőn megjeleníti a nyomtatással kapcsolatos figyelmeztetéseket – például fogyóban lévő toner vagy papír esetén. Az alkalmazás a probléma azonnali megoldásához szükséges javaslatokat is kínál. A CentreWare IS beágyazott webszervernek köszönhetően a nyomtatási feladatokat közvetlenül a számítógépről is lehet kezelni, beállítani és figyelemmel kísérni.

A beépített biztonsági eszközök (8560DX kiépítés) gondoskodnak arról, hogy az adatok ne kerüljenek illetéktelenek kezébe. A biztonságos nyomtatási funkció használatakor egy PIN kód megadását követően készül el a nyomat, a merevlemezen tárolt adatok pedig minden nyomtatás után, illetve külön utasításra törlődnek.

A True AdobeŽ PostScript 3 alkalmazással és az automatikus színkiemelő eszközökkel a sok színből álló dokumentumok is nagy részletességgel és pontosan nyomtathatók ki. A 2400 FinePoint mód nagy felbontást biztosít. Olyan további praktikus, termelékenység növelő kiegészítő eszközök állnak még rendelkezésre, mint a feladat-ellenőrzés, füzetnyomtatás, képsimítás. Az automatikus kétoldalas nyomtatás időt takarít meg és csökkenti a papírfelhasználást.

Kulcsszavak: printer Xerox

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Factor 4: a legújabb UltiMaker 3D nyomtató gyártósorok támogatására

Az UltiMaker április 22-én bemutatta az UltiMaker Factor 4 új, ipari 3D nyomtatót, amelyet kifejezetten gyártóüzemi felhasználásra, a gyártósorok működési hatékonyságának és megbízhatóságának növelésére fejlesztettek. Az UltiMaker Factor 4 hazai bemutatójára az Ipar Napjain kerül sor a kizárólagos hazai forgalmazó, a FreeDee Kft. standján (A pavilon, 101F).

2024. április 23. 18:00

A Thermaltake bemutatja a háromféle GPU-elrendezést támogató közepes toronyházát

A Thermaltake, a prémium PC-hardvermegoldások vezető márkájának, CTE E600 MX közepes toronyháza fekete, hófehér és hortenziakék változatban is elérhető. A CTE E600 MX a CTE-sorozat legújabb kiegészítése, egy kétkamrás közepes toronyház, amely a Thermaltake innovatív CTE-kialakítását örökölte, ami a központi hűtési hatékonyság (Centralized Thermal Efficiency) rövidítése, és a kritikus alkatrészek magas szintű hűtési teljesítményének biztosítására összpontosít. Ráadásul a CTE E600 MX háromféle GPU-elrendezési lehetőséggel és cserélhető, kettős előlapi kialakítással rendelkezik, maximális rugalmasságot kínálva a felhasználóknak gépük testreszabásához.

2024. április 23. 13:06

Az AOC a Graphic Pro U3 sorozattal erőt ad az alkotóknak

A kijelzőspecialista AOC büszkén jelenti be a kreatív szakemberek egyedi igényeihez gondosan kidolgozott új monitorcsaládját. A kivételes színhűségével, élvonalbeli funkcióival és elegáns, díjnyertes dizájnjával az AOC Graphic Pro U3 sorozat forradalmasítja a fotósok, vizuális művészek, tervezők, szerkesztők, műsorszolgáltatók, producerek és játékipari szakemberek munkáját. 

2024. április 22. 17:50

Form 4: új, villámgyors 3D nyomtató a Formlabs-tól

A Formlabs bemutatta a Form 4-et, a következő generációs műgyanta 3D nyomtatóját. A Form 4 és biokompatibilis változata, a Form 4B rendkívül gyors additív gyártást ígér nagy precizitással a választott alapanyag típusától függetlenül. A Formlabs legújabb fejlesztése már megtekinthető és tesztelhető a FreeDee Kft. budapesti irodájában.

2024. április 21. 14:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50