Microsoft-LG szabadalom-engedélyezési megállapodás

forrás Prim Online, 2007. június 13. 13:17

A Microsoft és az LG Electronics kölcsönös szabadalmi megállapodást írtak alá termékeik továbbfejlesztése érdekében. A megállapodás kiterjed a hardver és szoftver termékek szellemi tulajdonára, beleértve a Linuxot is.

A szerződés szerint az LG szabadon felhasználhatja termékeiben a Microsoft által szabadalmaztatott fejlesztéseket, beleértve a Linux-alapú beépített szolgáltatásokat is. Viszonzásképpen a Microsoft az LG szabadalmait alkalmazhatja, valamint más, az LG által fejlesztett  és engedélyeztett szabadalmakat, amelyek jelenleg a MicroConnect Group, üzleti megoldást szolgáltató cég  birtokában vannak.

A Microsoft az elmúlt időszaban a szabadalmi megállapodásokra fókuszált annak érdekében, hogy ún. best practice modellt állítson fel a szellemi tulajdon (IP) védelmére, továbbá mások szellemi jogainak tiszteletben tartása érdekében. Emellett hidat próbál építeni egy sor iparági vezető - többek között a szórakoztató elektronikai, telekommunikációs és számítógép hardver szolgáltatók piacán.

A szerződés részletei és pénzügyi feltételei bizalmasak ugyan, a felek azt mégis elárulták, hogy a Microsoft nettó elszámolás alapján rendezi kifizetéseit az LG és a MicroConnect felé, operációs rendszer és számítógép-rendszer alapú szabadalmaikért. Az LGE pedig folyamatosan egyenlíti ki a Microsoft saját szabadalmai értékét, amennyiben azok az LGE által gyártott Linux-alapú termékekhez kapcsolódnak.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05