EU-nyomásra csökkenti az adattárolási időtartamot a Google

Genda Csongor Zoltán, 2007. június 13. 18:14

A Google képviselői bejelentették, hogy ezentúl a jelenleginél jóval kevesebb ideig fogják eltárolni a felhasználókról begyűjtött személyes információkat.

Az elmúlt hetekben több szervezet is kifogásolta az amerikai keresőóriás adattárolási praktikáit, főleg a hosszú időtartammal nem értettek egyet a kritikusok. Nemrég az Európai Bizottság szólította fel a Google-t, hogy legkésőbb a következő ülésükig (június 19-ig) szolgáljanak magyarázattal a hosszú adattárolási gyakorlatot illetően. A hétvégén azonban a Privacy International nevű emberjogi szervezet is rossz minősítésben részesítette az internetes céget, ugyanis kikiáltották azt az "adatvédelem ellenségének".  Most úgy tűnik, hogy a nagy nyomásra a Google változtat praktikáin, és az eddigi 24 hónapról másfél évre csökkentik az adatok tárolásának időtartamát. Peter Fleischer, a vállalat egyik vezető munkatársa kijelentette, hogy ha ennél is rövidebb ideig őriznék meg az internetezőkről begyűjtött információkat, akkor az már szolgáltatásaik minőségének a rovására menne.
Nem beszélve arról, hogy a Google csakis a felhasználói adatok kielemzése után tudja célzott reklámokkal elárasztani az internetezőket...

Kulcsszavak: EU jog adattárolás Google

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50