Fujitsu Siemens: környezettudatosság felsőfokon

forrás Prim Online, 2007. június 21. 13:23

A Fujitsu Siemens Computers ESPRIMO professzionális PC-családja nyerte el az ágazatban elsőként az új „Blue Angel” tanúsítást, ami újfent megerősíti a cég vezető technológiai pozícióját a környezettudatos informatika világában. A noteszgép-szállítók közül eddig egyedül a Fujitsu Siemens Computersnek sikerült teljesítenie a „Nordic Swan” címke viselésére jogosító feltételeket.

A cég üzleti (Business Line) PC-i közül az alábbi modellek elégítik ki a szigorított „Blue Angel” követelményeket:

ˇ    ESPRIMO E-sorozat, helytakarékos (SFF) konfiguráció
ˇ    ESPRIMO P-sorozat, mikrotorony

A Business Line rendszerek optimális teljesítményt nyújtanak irodai környezetben. A németországi Augsburgban fejlesztett és gyártott rendszerek rendkívül halkan és energiatakarékosan működnek.

Az új „Blue Angel” tanúsítás jóval szigorúbb követelményeket támaszt a korábbinál az energiafogyasztás és az ergonómia területén. Az új környezetvédelmi címke viseléséhez a rendszer zajkibocsátása nem haladhatja meg az előírt maximális szintet és a szerkezet nem tartalmazhat semmiféle környezetkárosító anyagot. A szabvány a konfigurációs lehetőségek és az újrahasznosítás terén is speciális feltételeket támaszt. A „Blue Angel” címke viselésére jogosult termékek a környezetvédelem és az ergonómia legmagasabb normái szerint készültek.

„Nordic Swan” tanúsítás a LIFEBOOK S7110 noteszgépnek is

A „Nordic Swan” logó viseléséhez a Blue Angeléhez hasonlóan szigorú követelményeket kell teljesíteni. Eddig mindössze két noteszgép felelt meg a világon a skandináv környezetvédelmi szabvány előírásainak. Mindkettő a Fujitsu Siemens Computers terméke: a LIFEBOOK C1410 2006 őszén, a LIFEBOOK S7110 pedig a közelmúltban nyerte el a tanúsítást. Az értékelés fő kritériumai az energiafogyasztás, az anyagválasztás és a zajkibocsátás.

A 14 hüvelykes képernyővel rendelkező, mindössze 1,8 kg súlyú LIFEBOOK S7110 ideális noteszgép az út közben is kényelmes munkakörnyezetre vágyó mobil üzleti felhasználók számára. Emellett energiahatékonysága is említést érdemel. Második akkuja és az alapkiépítéséhez tartozó EcoButton segítségével egy teljes munkanapon át képes működni vezetékes tápellátás nélkül. A processzor órajelsebességét és a kijelző fényerejét csökkentő EcoButton gomb több mint 10 százalékkal növeli az akkumulátor üzemidejét.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05