Acer: erősít az áruházláncokban, 45 ezer notebook eladásával számol

Kovács Attila, 2007. június 28. 18:36

Sajtótájékoztatót tartott ma az Acer magyarországi képviselete. Ezen Egri Csaba képviselet-vezető adott tájékoztatást a cég magyarországi piaci terveiről, Móricz Krisztina termékmenedzser pedig bemutatta a teljesen áttervezett új notebook kínálatot.

A fontosabb hazai piaci stratégiai lépések a következők. A Magyarországon található összes fontos elektronikai, számítástechnikai eszközöket áruló kiskereskedelmi szakáruházi lánccal az Acer erősíteni kívánja kapcsolatát, mindenütt megjelennek az Acer notebookok. 2007-ben összesen 45 ezer notebook itthoni értékesítése a cél, ezáltal piacvezetői pozíciót szeretne a cég szerezni. Új formatervek alapján nagyobb hangsúlyt kap a szervizpolitika. A laptop gépek két családba szerveződtek aszerint, hogy az otthoni, vagy az üzleti felhasználók kívánják azokat alkalmazni; új dizájn jelent meg az Acer notebookcsaládban, emellett fontos szempont a megfelelő ergonómia és a felhasználók által szükségesnek gondolt csatlakozási lehetőségek megteremtése. A cég ún. "háztól-házig" garanciát vállal minden termékére: a meghibásodott eszközt a kívánt címen felveszi és javítás után oda vissza is szállítja. A szlovákiai közép-európai szervizközpont, illetve magyar nyelvű call centere a magyar partnerek rendelkezésére is áll. Acer Pont néven a partnereknél egy-egy márkabolt, márkasarok kialakítását is tervbe vették A dizájn alapján két notebook termékcsaláddal jelent meg az Acer: a Gemstone főleg az otthoni, míg a Profile inkább az üzleti felhasználókat, kkv szektor képviselőit célozza meg.

Az Acer új, Intel Santa Rosa platformon alapuló Professional kategóriájú TravelMate notebookcsaládja az új Intel Centrino Pro platformot használja. A TravelMate ProFile dizájn fejlett magnéziumötvözet borítása 20­szor erősebb és jelentősen könnyebb, mint a műanyag − stílusos védelmet adva minimum súly és effektív hordozhatóság mellett.  Az Acer harmincadik születésnapját két Centrino Pro architektúrára épülő Professional notebook család piacra dobásával ünnepeli: a TravelMate 6592, TravelMate 6492 és TravelMate 6292 az asztali gép helyettesítők piacára szánt termékek, míg az Intel Santa Rosára alapuló sorozat, a TravelMate 7720 és TravelMate 5720 a SoHo piac új termékei. A gépekben integrálva van a legkorszerűbb biztonsági megoldásként ismert Trusted Platform Module (TPM). A TPM egy olyan notebookba épített biztonsági megoldás, ami mérsékli a biztonsági kockázatokat és növeli a megbízhatóságot a személyre szabott kriptografikus billentyűk generálásával és kezelésével. 


TravelMate 6592


A legújabb Intel Core 2 Duo processzorra és kombinált processzorintegrált virtualizációra alapozva, az Acer TravelMate 6592 egy teljes felszereltségű Intel „Centrino Pro” platform fejlett kezelhetőségi sztenderdekkel (AMT 2,5) és az Intel új Wirless IEEE 802.11 a/b/g/n moduljával. Az Acer TravelMate 6592 tárolási képességei megfelelnek azon felhasználók számára, akik sok helyet igényelnek merevlemezükön. A géphez tartozik továbbá egy gyors DVD-Super Multi optikai meghajtó vagy opciósan HD-DVD optikai meghajtó. Fényes 15" vagy 15.4" képernyőjét a 896MB HyperMemoryval (128MB dedikált VRAM) ellátott ATI Mobility Radeon X2300-HD grafikus kártya kezeli. Opciósan felgyorsított bootup képességgel ellátva a biztonságért és adatvédelemért, az TravelMate 6592 notebookok a biztonsági megoldások teljes skáláját kínálják: TravelMate TPM (Trusted Platform Module) megoldás, mely a Acer eDataSecurity Managementet támogatja, Acer Bio-Protection ujjlenyomat-megoldás, Pre-Boot Authentication és PlatinumSecret, a Smartcard támogatásához.

TravelMate 6492

Az Acer TravelMate 6492 notebook család szintén rendelkezik a legújabb Intel Core 2 Duo processzorra épülő Intel „Centrino Pro” platform összes tulajdonságával, és 14” képernyőjét Mobile Intel Graphics Media Accelerator X3100 grafikus chip kezeli. A kétsávos DDR2 memória biztosítja a megnövelt megbízhatóságot és teljesítményt, míg a SATA Hard Disk Drive 160GB-os vagy nagyobb tárolási kapacitást biztosít. A TravelMate 6492 funkcionális fejleszthetősléget biztosít az Acer ezDock II/II+ -on keresztül, mely az Acer dokkoló megoldása, ami integrálható a meglévő és következő generációs kiegészítő termékekkel. A TravelMate 6492 egy komplett kommunikációs rendszer, ami a professzionális felhasználók számára biztosítja az azonnali átállást a csatlakozási beállítások között: wireless kapcsolat 802.11 a/b/g/n, WPAN kapcsolat beépített Bluetooth 2.0 modulal és hálózati LAN csatlakozás Gigabit Ethernet kártyával, valamint az integrált modem. A real-time videókonferenciákhoz az Acer felszerelte TravelMate 6492-ét az Acer Crystal Eye webkamerával, amely az LCD panel tetejébe van beépítve. További rugalmasság és mobilitás érdekében az Acer felszerelte a TravelMate 6492-öt egy integrált Media-bay-el, hogy támogasson különböző megoldásokat, mint például egy második akkumulátor használatát, mellyel 8,5 órára növelhető az akkumulátoros működési idő.


TravelMate 6292


Az új Acer TravelMate 6292 egyike az első modelleknek, melyek az új „ProFile” formatervezéssel készültek. A sokat utazó professzionális felhasználók igényeit szem előtt tartva az új notebookot a ma kapható összes technológiai újdonsággal felszerelték. A kompakt méretű, könnyű és ultra-hordozható noteszgép, mely 12.1” hüvelykes LCD kijelzővel kerül forgalomba, Core 2 Duo processzorra épül, valamint kétcsatornás DDRII memóriát és Soros ATA merevlemez meghajtókat használ. A TravelMate 6292 az asztali PC-k sokoldalúságát nyújtja az Acer ezDock II -vel, mely egy dokkoló állomás a jobb bővíthetőség és a nagyobb rugalmasság biztosítására. A TravelMate 6292 noteszgéppel bárhol csatlakozhat a felhasználó, ezt a csatlakoztatási lehetőségek széles skálája biztosítja, és a legújabb vezeték nélküli IEEE 802.11 a/b/g/n szabványnak is megfelel.


TravelMate 7720 és TravelMate 5720

Az Acer TravelMate 7720 és 5720 series irodán belüli és kívüli használatra egyaránt tökéletesen alkalmasak, az ideális megoldás az olyan üzletemberek számára, akik a teljesítmény, megbízhatóság, függetlenség és biztonság tökéletes egyvelegét keresik.  Az Acer TravelMate 5720 széria az innovatív Intel Core 2 Duo processzort használja a lehető legmagasabb GHz sebességi szinttel, az új Intel GM965 Express Chipset és teljes wireless csatlakozási lehetőséget nyújt az Intel PRO/Wireless 3945ABG hálózati csatlakozó chipset-tel, mely Acer SignalUp wireless technológiát támogat. 


TravelMate 7720

A nagyobb kijelző iránti egyre növekvő igény hatására a TravelMate 7720 notebookcsalád 17” színes TFT LCD kijelzővel van ellátva. A TravelMate 7720 Intel Core 2 Duo processzorra épül, mely 2.4GHz-ig gyorsul fel, valamint rendelkezik az új Intel GM965 Express Chipset­tel és akár 800MHz FSB-vel. A professzionális felhasználók ideális partnere az új  TravelMate 7720 széria, mivel számos csatlakozási megoldást kínál a gondtalan átálláshoz: WLAN (Intel Pro/Wireless 3945ABG hálózati csatlakozó chipset), WPAN beépített Bluetooth 2.0 modullal (bizonyos modellekben), LAN csatlakozás Gigabit Ethernet kártyákkal és sztenderd csatlakoztathatóság az integrált modemmel.


Az Acer forradalmasította otthoni felhasználóknak szánt Aspire notebookjainak külsejét az Gemstone (ékkő) koncepció egyértelmű termékidentitásának kialakításával. A high-tech, sötét, csillogó felszín és a gyöngyszürke belső tökéletessége meghökkentő és figyelemre méltó. A különböző színek és anyagok kombinációja kiemeli a notebook sima, lekerekített formáját, a részletek finom hangsúlyozása pedig – mint például a logó 3D-s árnyéka – fajsúlyossá teszik az új Acer Aspire-t.


A tulajdonságok áttekintésével megerősödik az új dizájn ígérete: a fényes CrystalBrite technológiájú kijelző, a Dolby Házimozi virtuális surround hangszórókkal, az Arcade Deluxe multimedia suite, az intuitív médiabillentyűk és a videókonferencia-alkalmazás kombinációja az új Aspire-t egy multimédiás mennyországgá varázsolják. Az Aspire termékcsalád válogatott modelljei Intel Robson technológiával vannak ellátva. Robson a kódneve az új Intel platform technológiának, a TurboMemorynak, mely nem felejtő memóriát (Flash memóriát) használ a rendszerfogékonyság növelése érdekében. Ez lehetővé teszi azt, hogy az alkalmazások munkaterhelése a system cachen keresztül fusson a HDD helyett. A Robson technológia megnövel akkumulátoros működési időt is biztosít.


Aspire 5920:  Az Aspire család új zászlóshajója

Az új Acer Aspire 5920 az első modell, mely az Acer forradalmian új Gemstone dizájnal kerül piacra. Úgy tervezték, hogy megfeleljen a nagy igényű otthoni szórakozást kedvelő felhasználóknak, ezért ezt a modellt a ma kapható összes technológiai újdonsággal felszerelték, a teljesítményt pedig Core 2 Duo processzor biztosítja. Az Acer Aspire 5920 tökéletes multimédiás társ. 15.4” széles Acer CrystalBrite kijelzővel, erőteljes NVidia GeForce 8600M-GT grafikus kártyával és 512MB dedikált VRAM-mal. Az új Aspire 5920 Dolby Home Theatre Virtual Surround hangot kínál, mely kiváló hangzásra képes. Ezzel, és a választható HD DVD meghajtóval az új noteszgép felülmúlhatatlan szórakoztató élményt nyújt. 


Aspire 5720:

Az új Aspire 5720 remek példa az Acer új Ékkő dizájn filozófiájának és a legjobb választás azon vásárlóknak, akik a legkorszerűbb technológiát és multimediás képességeket keresik. Kapható alaplapi grafikus kártyával vagy a legújabb, nagy teljesítményű 256 MB-os ATI grafikai kártyákkal. A készülék 15.4” széles Acer CrystalBrite kijelzőjével, integrált Acer CrystalEye kamerájával és Dolby Digital Live audio képességeivel a tökéletes társat alkotja a mindennapos szórakoztatáshoz.


Aspire 7720:

Az intenzív multimédia felhasználóknak a nagyméretű képernyővel szerelt Aspire 7720 multimédiás notebook Ékkődizájnnal a tökéletes választás. Intel Core 2 Duo processzorral és fényes 17” –os, széles szabványú képernyővel. A gép kapható alaplapi grafikus kártyával vagy a legújabb, nagy teljesítményű 512 MB-os ATI grafikai kártyákkal. Összetett tárolási megoldásaival, (opciósan kapható két merevlemez meghajtóval), opciós DVB-T TV Tunerrel, integrált CrystalEye kamerával és Dolby Digital Live audióval az Aspire 7720 megbízható teljesítményt biztosít a legigényesebb multimédiás felhasználóknak is.


Aspire 9920:

Az Aspire 9920 azoknak lett tervezve, akik a maximális szórakozást kívánnak gépüktől. 20”- es széles képernyőjét erőteljes NVidia GeForce 8600M-GT grafikus kártya, 512MB-ig terjedő dedikált VRAM és 2304 MB TurboCache kezeli. Sokoldalú rendszer lévén, az Aspire 9920 digitális földi sugárzású televíziós adást is közvetít az integrált digitális (DVB-T) TV Tuneren keresztül. A gépnek kiváló tárolási képességei vannak két merevlemezzel, a legkorszerűbb Video and Voice over IP kommunikciója a beépített Acer CrystalEye kamerának és az opciós Acer VoIP telefonnak köszönhetően.

Kulcsszavak: notebook Acer

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05