Jól menedzselhető védelmi szoftver kerestetik

forrás Prim Online, 2007. július 15. 08:18

Bár a különböző termékek között csekély az eltérés a találati arányt illetően, a kezelhetőségüket nézve jóval nagyobb különbségeket találunk – állítják az amerikai SC Magazin hasábjain.

A magazin 2007. június hónapban külön foglalkozott az internetes kártevőket elhárító programokkal. Mindösszesen 75 kémprogram- és vírusirtó megoldást vizsgáltak meg, melyek mindegyike a jobbak közé tartozik. Valamennyi sikerrel vizsgázott a West Coast Labs tesztjén, találati pontosságukat a WildList (az interneten "vadon" terjedő) vírusainak, férgeinek és egyéb kártevőinek a felhasználásával tesztelték.
Intézményi, nagyvállalati szinten azonban ez önmagában már nem elég. Például hogyan vezethető be egy kártevővédelmi megoldás egy olyan cégnél, amelynek országszerte tízezernyi felhasználója van? És hogyan lehet mindezeket a kliens számítógépeket menedzselni, a frissítéseket kiosztani, a naplókat összesíteni, a riasztásokat áttekinteni? Az SC Magazin által végrehajtott csoport teszt éppen ezt vizsgálta.

A Webroot SME Security eredménye


A Webroot SME Security 3.1 átfogó kártevővédelmi eszköz. Ez a termék olyan különböző problémák ellen biztosít védelmet, mint amilyenek a vírusok, kémprogramok (spyware), trójaiak, rootkitek és reklámprogramok. Az úgynevezett intelligens pajzsok (Smart Shields) segítségével proaktív, azaz megelőző védelmet nyújt, lefedve az ismert spyware belépési pontokat és a blokkolva az elterjedt támadási formákat. Ennélfogva a rendszer szinte minden kártevő ellen védelmet nyújt, legyen az aktív vagy a számítógépekre csendben beépült, pillanatnyilag inaktív rosszindulatú program.

Telepítés

A Webroot SME Security használata egyszerű. A varázslók segítségével gyorsan és könnyen telepíthető a központi menedzsment konzol. A szoftverhez mellékelt, telepítés előtti ellenőrzőlista sorolja fel a program üzemeltetéséhez szükséges egyéb alkalmazásokat (pl. SQL Server Express). A feltelepített menedzsment konzol használata kézenfekvő, könnyen érthető és áttekinthető. Mivel az Active Directory-ból veszi az információkat, a program a kliensekre telepítése egyszerű.

Működés

A Webroot SME Security-t nemcsak, hogy egyszerű telepíteni, de bármely környezetben jól működik. A vállalati szerver folyamatosan ellenőrzi a frissítések elérhetőségét, letölti, majd emberi beavatkozás nélkül automatikusan kiküldi azokat a munkaállomásokra. A rendszeradminisztrátor egyetlen kattintással indíthat az egész hálózatra kiterjedő kártevőkeresést. Mindezek mellett messzemenően testre szabható védelmi politikák kialakítására van lehetőség.

Segédletek


A termékhez mellékelt angol nyelvű segédlet egy gyorstalpaló bevezetőből és egy részletes adminisztrátori kézikönyvből áll. A gyorstalpalóban instrukciókat kapunk a telepítés megtervezéséhez, ezenkívül elmagyarázza a Webroot szerver(ek) létrehozásának, a menedzsment konzol kezelésének és kliensekre való telepítésnek a módját. Az adminisztrátori kézikönyv részletesen taglalja a program használatát, a konfigurációk és a policy-k beállításait. A dokumentáció érthető és jól tagolt.

Ár-érték arány

Bár a magazin szerint az SME Security ára kissé magas, ezt azonban jól ellensúlyozzák a termék által garantált szolgáltatások és a biztonság. A Webroot mennyiségi kedvezményt ad nagyobb volumenű megrendelés esetén, illetve hosszabb időtartamú licenceléskor is diszkontot nyújt.

Kulcsszavak: Webroot security

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50