Ericsson IMS-megoldás a Vodafone-nál

forrás Prim Online, 2007. július 19. 13:42

A Vodafone Portugal és a Vodafone Germany az Ericssont választotta IP-alapú multimédiás alrendszereinek (IMS) kizárólagos szállítására, azaz integrált vezetékes és mobilszolgáltatások nyújtására. Az Ericsson IMS rendszerét a Vodafone Portugal és a Vodafone Germany következő generációs szolgáltatásválasztékának fejlesztésére használja majd.

A szerződés jelentős mérföldkő a Vodafone leányvállalatai számára, hiszen ezáltal konvergált vezetékes és mobilszolgáltatások új generációját vezethetik be. Az IMS használata mellett hozott döntés a Vodafone MobilePlus stratégiáját tükrözi, amely az IP-alapú kommunikációt a mobil-, internetes és számítógépes világ legjavával ötvözi. Németországban az Ericsson professzionális szolgáltatásokat, azaz telepítést, integrálást, tanácsadást, tesztelést és támogatást is biztosít.

Az IMS szabványosított, költséghatékony rendszer, amelynek segítségével a hálózatüzemeltetők rövid idő alatt vezethetnek be új, távközlési szintű szolgáltatásokat ügyfeleik részére. Végfelhasználói szempontból az IMS multimédiás tartalomhoz és alkalmazásokhoz nyújt hozzáférést, miközben ugyanolyan külső megjelenítést és érzetet biztosít a végfelhasználóknak, a választott hálózattól vagy eszköztől függetlenül.

Az IMS segítségével a felhasználók ugyanazokat a szolgáltatásokat és funkciókat érhetik el bármilyen vezetékes vagy mobilkészülékről. A rendszer számos multimédiás alkalmazást támogat, ráadásul mindezt egy időben. Az IMS többszolgáltatású, hozzáférés-független architektúrája lehetővé teszi a szolgáltatási és a hálózati konvergenciát; az IMS a teljesen IP-alapú hálózati környezet kialakítása felé tett természetes fejlődési lépés.

Az IMS-alapú szolgáltatások lehetővé teszik a kommunikációt többféle média (például hang, szöveg, kép vagy videó) felhasználásával vagy akár mindezek kombinációján keresztül – az egyéni igényekhez igazítva. Az Ericsson IMS-megoldása támogatja a közös szolgáltatási környezet használatát, és rugalmas, tetszőlegesen bővíthető, továbbfejlesztett szolgáltatások megvalósítását teszi lehetővé.

Az Ericsson vezető szerepet tölt be az IMS területén: 37 IMS-rendszer kereskedelmi üzembe helyezésére vonatkozó szerződést mondhat magáénak, és további 80 IMS-rendszere jelenleg próbaüzemben működik.

Tanulmány: Bevezetés az IMS működésébe

www.ericsson.com/technology/whitepapers/8123_Intro_to_ims_a.pdf
www.ericsson.com/technology/whitepapers/all.shtml

További háttérinformáció az IMS-ről:
www.ericsson.com/ericsson/press/facts_figures/index.shtml

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05