A SurfControl a PDF-SPAMeket is kezeli

forrás Prim Online, 2007. július 26. 14:54

Az utóbbi napokban egyre több SPAM érkezik a felhasználók postaládájába PDF csatolmányok formájában. Ezekkel a hagyományos SPAM- és e-mail tartalomszűrők nem sokat tudnak kezdeni, hiszen értelmezésükhöz új technológiák szükségesek. A SurfControl e-mail tartalomszűrő megoldásaiban ezek a technológiák nagyrészt évek óta megtalálhatóak, így a SurfControl E-mail Filter e-mail szűrő szoftver, a SurfControl RiskFilter célhardver és a SurfControl MailControl kihelyezett e-mail szűrő megoldásai már az első PDF-es SPAM-ek jelentős részét kiszűrték.

Természetesen a SurfControl nem dől hátra az eredmények ismeretében, hanem tovább fejleszti a megoldásait. Ebben nagy segítségére van kihelyezett szolgáltatása, a MailControl, aminek a segítségével felhasználók millióinak e-mail forgalmát valós időben látják a SurfControl szakemberei. Ennek segítségével külön megoldásokat fejlesztettek kifejezetten a PDF-SPAMek ellen, így a SPAM-felismerési ráta továbbra is a megszokott 99% környékén alakul, miközben a vakriasztások (false positive) továbbra sem veszélyeztetik az üzletmenetet - ahogy ezt a CheckMark Premium minősítés is igazolja.

Mint a SurfControl magyarországi képviselője, a filter:max stratégiai igazgatója, Nemes Dániel elmondta, a PDF-SPAMek hazánkban is problémát jelentenek. „A PDF-SPAM-ek több szempontból hasonlóak a képes SPAM-ekhez, és a SurfControl pont ezeket a szempontokat vizsgálja. Ami a SurfControlnál további előny, hogy az e-mail szűrő megoldások 3 formában: szoftverként, célhardverként és kihelyezett szolgáltatásként is elérhetők, és az egyes megoldások által gyűjtött minták mindhárom verzióban gyorsan megjelenhetnek, ezáltal pontosabb szűrést biztosítva ügyfeleinknek” – tette hozzá Nemes.

További információk magyarul a filter:max weboldalán a http://www.filtermax.hu címen, angolul a SurfControl-nál a http://www.surfcontrol.com URL-en érhetők el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09