Öt Microsoft biztonsági frissítés jövő kedden

Milkovits Gábor, 2007. szeptember 9. 07:44

A Microsoft öt biztonsági frissítést fog kiadni szeptemberi szokásos frissítőcsomagjában, és közülük legalább egy kritikus sebezhetőséget kijavító foltot tartalmaz majd.

A kritikus javítást tartalmazó frissítés a Windows-hoz érkezik majd, és a magyarázó táblázat szerint (http://www.microsoft.com/technet/security/bulletin/ms07-sep.mspx#ETC - angolul) a Windows 2000 Service Pack 4 és régebbi verziókat érinti. Az MSN Messenger-hez ( MSN Messenger 6.2, MSN Messenger 7.0, MSN Messenger 7.5 és Windows Live Messenger 8.0) kiadott frissítések hivatalos fokozata csak „fontos”, ami azért érdekes, mert az azonnali üzenetküldő alkalmazáson biztonsági szekértők nemrég egy veszélyes rést találtak, amelyhez ráadásul meg is jelent a kihasználását lehetővé tevő kód az interneten. Azt az eddigiekhez hasonlóan most sem lehet tudni, hogy a javítófoltok konkrétan mely sebezhetőségekhez érkeznek majd.

A Windows-frissítés mellett a fennmaradó négy legmagasabb veszélyességi fokozata egyaránt „fontos”. A Messenger mellett olyan szoftverekhez érkeznek még javítófoltok, mint a Visual Studio, a Windows Services for UNIX, a Subsystem for UNIX-based Applications és a Sharepoint Server. A Microsoft augusztusi szokásos csomagjában 11 fontos biztonsági frissítést adott ki, köztük hat kritikusat, majd augusztus 30-án soron kívüli frissítéseket is közreadott a Windows XP-hez és a Vistához (http://hirek.prim.hu/cikk/62786/), így ennek fényében a szeptemberi foltok sem tűnnek éppen kevésnek.

Kulcsszavak: Windows security Microsoft

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05