Magyar csapat az üzleti terv verseny kaliforniai döntőjében

MTI Sajtóadatbank, 2007. október 11. 09:45

Magyarországról a Chemistry Logic című terv készítői - Bérces Attila, Zinner Zoltán, Chu Andrew és Bangov Ivan -  második helyezést értek el a NOVATechCom nemzetközi üzleti verseny bukaresti közép- és kelet-európai regionális döntőjében, és továbbjutottak a kaliforniai döntőbe - közölte a Magyar Innovációs Szövetség, a verseny magyarországi szervezője.

Az Intel multinacionális cég kezdeményezésére és támogatásával, az USA-beli "Intel Berkeley Technology Entrepreneurship Challenge" program részeként Bukarestben rendezték meg a NOVATechCom Innovációs Technológiai Üzleti Terv Verseny közép- és kelet-európai regionális döntőjét. A bukaresti regionális döntőben hét ország több mint hetven pályázója versenyzett.

A NOVATechCom verseny célja a fiatalokból álló csapat üzleti, innovációs tevékenységének elősegítése, az  újszerű technológiák elterjesztése. A NOVATechCom Verseny első két fordulóját a résztvevő országok bonyolítják nemzeti szinten. Az első fordulóban az üzleti terv-koncepció egyoldalas összefoglalóját kellett beküldeni. A második fordulóba jutottaknak részletes üzleti tervet kellett kidolgozniuk. A harmadik lépésben, a regionális döntőn 15 perces előadásban kellett bemutatni és megvédeni az üzleti tervet.

A magyar üzleti tervben szereplő Chemistry Logic szoftver a rekonfigurálható számítástechnika előnyeit használja fel a vegyiparban, illetve a gyógyszergyártásában a vegyületek összetételének meghatározására. Ez a termék lehetővé teszi a vegyészek számára, hogy interaktívan keressenek kémiailag hasonló összetevőket 10-100 milliós adatbázisokban. A fejlesztők szerint a szoftver százszor gyorsabban ér el eredményt, mint a legjobb hasonló termékek.

A világdöntőt 2007. november 13-15. között rendezik meg Berkley-ben. A világdöntő legjobbjainak a díjazáson kívül, az Intel és egyéb kockázati tőkebefektetők befektetési ajánlatot tesznek.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05