Nagy teljesítményű Dell munkaállomás

Széll Zoltán, 2007. október 13. 08:01

A Dell bevezette az új Dell Precision T3400 munkaállomást, amely a felhasználóknak nagy teljesítményt kínál alacsony áron.

A Dell Precision sorozat a világ legnagyobb tömegben értékesített professzionális munkaállomása, amellyel már 8 éve a piac No.1 szállítója. A professzionális felhasználók munkaállomásaikat műszaki alkalmazásokhoz, digitális tartalomkészítéshez, tudományos- és pénzügyi számításokhoz valamint szoftverfejlesztésekhez használják elsősorban. 

 A Dell Precision T3400 egy CPU csatlakozót tartalmaz az új Intel Core 2 Duo és Extreme processzorokhoz. Az Extreme processzorok páratlan teljesítményt kínálnak. Ezeknek a processzoroknak jellemzője az Intel Core mikró-architektúra az Intel X38 Express lapkakészlettel. Ez a technológia rövidebb szállítószalagot, alacsonyabb órajelet és magasabb frontoldali busz sebességet (1333MHz) támogat. Az új processzorok teljesítménye messze meghaladja a Pentium D lapkák teljesítményét. Az új Dell Precision T3400 munkaállomásban használható processzorok között két- és négymagosak egyaránt találhatók, amelyek 32- és 64-bites operációs rendszerekkel működhetnek.

 A Precision T3400 munkaállomás 800MHz-es ECC memóriát támogat, amely alapkiépítésben 1GB, és 8GB-ig bővíthető. A felhasználók a rendszert négy merevlemezes meghajtóval vásárolhatják meg, amelyek között opcionális SATA és SAS meghajtók találhatók és támogatja a RAID konfigurációkat.

 Az új Dell munkaállomás iparvezető munkaállomás-osztályú grafikus opciókkal kapható, amelyek tartománya a belépőszintű 2D rendszertől a ’high-end’ 3D rendszerig terjed. A legigényesebb alkalmazásokhoz a Precision T3400 a legújabb NVIDIA Quadro FX 4600 grafikus kártyát használja,  támogatja még a duál grafikus konfigurációt és négy külső képernyőt kezel.

 A kompakt, okos ház lehetővé teszi a masina használatát mini-torony és asztali orientációban, jellemzője még az optikai meghajtó, amely vízszintesen vagy függőlegesen egyaránt használható. Mindkét orientációban optimálisan betölthető és optimálisan funkcionál.

 A Dell T3400 munkaállomás már a Föld minden országában kapható, induló ára 1000 USD.

Kulcsszavak: PC munkaállomás Dell

Hardver ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05