IT-Services: 23 milliárdos beruházás Budapesten és Debrecenben

MTI Sajtóadatbank, 2007. november 29. 08:56

A német T-systems leányvállalata, az IT-Services Hungary Kft. 23 milliárd forintos beruházással informatikai szolgáltató központok fejlesztésébe kezd Budapesten és Debrecenben, a beruházással több száz munkahelyet teremtenek - mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Az eseményen Kóka János a magyar kormány képviseletében szándéknyilatkozatot írt alá az IT-Services Hungary és a T-Systemes hosszú távú együttműködéséről. Franz Grohs, a T-Systems International vezérigazgató-helyettese, a kelet-közép-európai régió igazgatója elmondta, hogy "a budapesti és debreceni telephelyről az IT-Services Hungary nemzetközi ügyfelek számára biztosít informatikai szolgáltatásokat".

Kóka János hangsúlyozta, hogy Magyarország tehetséges, idegen nyelveket beszélő, nemzetközi szinten elismert munkaerővel rendelkezik az informatika több területén. Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere rámutatott: a beruházással magas színvonalú szolgáltatás jön létre, és új munkahelyek is keletkeznek a fővárosban. Pajna Zoltán, Debrecen alpolgármestere azt emelte ki, hogy a beruházás csökkenteni fogja az ország Budapest központúságát.

Az IT-Services Hungary Kft. a T-Systems 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalata, 2007 januárjában alakult. Az informatikai tanácsadási szolgáltatások mellett fejlesztéssel és rendszerintegrációval foglalkozik. A T-Systems 20 országban több mint 56 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 2006-ban 12,6 milliárd euró forgalmat ért el.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50