A legtöbb SMS kínai, a legtöbb új mobil indiai

MTI Sajtóadatbank, 2007. december 14. 09:39

A kínai mobiltelefon-használók 429 milliárd SMS-t küldtek 2006-ban, miközben Indiában növekedett legjobban a mobilhasználók köre: az ázsiai országban a tavalyi új felhasználók száma meghaladta az összes brit mobilhasználó számát.

Az Ofcom brit médiahatóság adatai alapján készült jelentés szerint a telekommunikációs szektorban a fejlődő területeken szinte mindenütt a mobiltelefonok állnak az élen, a szektor bevételeinek 53 százaléka ebből az ágazatból származik.

Indiában az új mobiltelefon-előfizetők száma a tavalyi évben 150 millióra duplázódott, és ez jelentős növekedésnek számít összehasonlítva Nagy-Britanniával, ahol összesen 70 millió mobiltelefon volt a hálózatban.

A rendkívüli adatok ellenére Indiában csak a lakosság 14 százaléka rendelkezik mobiltelefonnal, ami azt sugallja, hogy ezen a területen további növekedés várható.

Kínában összesen 429 milliárd SMS-t küldtek, ez előfizetőnként 967 üzenetet jelent és ez a szám meghaladja minden más ország átlagát.

A felügyeleti szerv a 873 milliárd fontos (306 ezer milliárd forintos) nemzetközi televízió, rádió és telekommunikációs szektor 2006-os növekedési tendenciáit elemezve jutott az iménti megállapításokra.

A kutatási eredményekből kiderült, hogy Nagy-Britanniában terjed a legjobban a digitális televíziózás, valamint a szigetországban a legnagyobb a digitális rádiók lefedettsége a vizsgált 12 ország: Nagy-Britannia, Franciaország, Németország, Olaszország, Írország, Hollandia, Lengyelország, Spanyolország, Svédország, Japán, Kanada és az Egyesült Államok közül.

Szélessávú internet-hozzáférés terén is a britek vezetnek, 2006 végéig a háztartások több mint fele csatlakozott a világhálóhoz, és ezzel elsőként, ha csak egy hajszállal is, de sikerül megelőznie az Egyesült Államokat.

Televíziózással a japán és az amerikai nézők töltötték a legtöbb időt, naponta átlagosan 4 és fél órát, miközben szintén az államokban terjed a legjobban a HDTV, a nagyfelbontású digitális televízió. 2006-ban az amerikai háztartások tíz százaléka rendelkezett a HDTV formátumú adások megjelenítésére képes eszközökkel.

Az internetalapú televíziózás (IPTV, Internet Protocol Television) mintegy másfél millió előfizetővel 2006-ban Franciaországban volt a legnépszerűbb.

Kulcsszavak: India mobiltelefon SMS Kína

Telekom ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

A magyar vásárlók közül választják a legtöbben környezettudatosságból a felújított mobilt

Nagyjából 300 tonna szén-dioxidtól kímélte meg a környezetet a Rejoy és a három további piacon jelen lévő anyacége, a Flip Technologies – ez átszámítva 150 személyautó éves kibocsátásának felel meg. A piactér régiós ügyfélfelmérése szerint arányaiban a magyar vásárlók közül voksolnak a legtöbben a felújított készülékekre környezettudatossági szempontokból – ebben pedig a boomer és millenial korú ügyfelek a legaktívabbak.

2024. április 21. 16:50

Nem érdemes otthon őrizgetni a régi mobilokat

Bár látható javulás, a magyarok több mint fele még mindig otthon tárolja használaton kívüli, régi mobiltelefonját – derült ki a Yettel legutóbbi országos, reprezentatív kutatásából. A milliónyi fiókban heverő mobilkészülékből rengeteg értékes anyag újra felhasználható lenne, miközben a bennük lévő akkumulátor évek alatt akár tűzveszélyessé is válhat. Most a használt mobilok akár 30 000 Ft-ot is érhetnek a Yettelnél.

2024. április 19. 11:50

Megjelent a világ első unalmas telefonja

A Heineken a street kultúra ízlésformálójával, a Bodegával együttműködve bemutatta a Human Mobile Devices (HMD) által gyártott "The Boring Phone" készüléket.

2024. április 18. 13:15

Már egy évtizede társ a mindennapokban: 10 éves a Simple alkalmazás

Magyarország egyik legnépszerűbb mobilappja*, a Simple alkalmazás idén ünnepli a 10. születésnapját.  Az applikáció 2014. április 15-én vált elérhetővé az alkalmazásboltokban, az elmúlt évtizedben már több mint hárommillióan töltötték le, és indulása óta már több mint 50 millió in-app és 80 millió NFC tranzakció futott át rajta. A fejlesztő és üzemeltető OTP Mobil számításai alapján 2023-ban a hazai online autópálya-matrica, a közterületi parkolójegy értékesítés és a QR-kód alapú csekkbefizetések is mintegy majdnem ötöde a Simple appon keresztül történt. 

2024. április 15. 13:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50