HD DVD lemez került az exkluzív Blu-ray Harry Potter díszdobozokba

Milkovits Gábor, 2007. december 15. 21:03

Íme ide vezet a formátumháború: sajtóértesülések szerint a Warner véletlenül egy HD DVD lemezt kevert a Harry Potter filmek ötlemezes, díszdobozos Blu-ray kiadásának egyes példányaiba.

A Warner azon kevés hollywoodi stúdió közé tartozik, amelyek egyelőre mindkét utolsó generációs DVD platformot támogatják. A vállalat ebből adódóan a Harry Potter filmeket is kiadja Blu-ray és HD DVD lemezeken egyaránt, így fordulhatott elő aztán a csomagolásnál a malőr. A kakukktojás HD DVD példány minden ismert esetben a Harry Potter és a tűz serlege epizódot tartalmazó negyedik lemez volt. Az Amazon online kereskedelmi portálra ugyanakkor olyan kommentek is érkeztek, hogy egyes díszdobozokból egyszerűen hiányzott az egyik lemez.

A Blu-ray kiadvány 100 dollár fölötti összegbe kerül, de természetesen a Warner minden bizonnyal ingyen kicseréli az összekevert lemezeket. Miközben a Blu-ray az utóbbi hónapokban elhúzni látszik a HD DVD elől, legalábbis ami a filmeladásokat illeti, a formátumok harca egyelőre még mindig visszatartja a potenciális vásárlók többségét attól, hogy valamelyik HD platformra váltsanak. Ehhez persze szükség volna megfelelően olcsó asztali készülékekre – ilyen egyelőre inkább a HD DVD tábornak van – és arra is, hogy a fogyasztókat meggyőzzék a technológia előnyeiről a hagyományos DVD-vel szemben.

Kulcsszavak: Blu-ray HD DVD

Fogyasztói elektronika ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Használt autót webshopból?

A 2023-as év konszolidációt hozott a használtautó-piacon, de a recesszió és az infláció szele érezhető a szegmensben. A vásárlók tudatosabbak, a bizalmatlanság viszont továbbra is erős és gyakran indokolt. Mit hozhat a jövő, és hogyan vásárolnak a magyarok használt autót 2024-ben? 

2024. április 18. 15:28

A Sony bemutatja a BRAVIA Theatre vadonatúj otthoni audio termékcsaládját

A Sony megújítja BRAVIA márkáját, hogy gazdagítsa az otthoni filmnézést és moziélményt. A streaming szolgáltatások elterjedésével egyre népszerűbbé vált a kényelmes otthoni filmnézés. A Sony széles termékválasztékát, például a digitális mozifilmes kamerákat, professzionális monitorokat és professzionális fejhallgatókat a filmgyártás szakemberei széles körben használják, így a vállalat mélyre hatóan ismeri a moziipart, valamint a filmkészítők és tartalomkészítők törekvéseit. 

2024. április 18. 11:40

Új korszak az elektromobilitásban

A Maserati „Folgore Day” névre keresztelt nagyszabású eseményén mutatta be első 100%-ban elektromos kabrióját, a GranCabrio Folgore-t, melyet az úgynevezett „IT TURNS YOU ON” kampánnyal népszerűsítenek, az olasz művész, Damiano David szerepelésével. A modenai székhelyű márka fennállásának 110. évfordulóján a szigonyos márka ismertette ambiciózus céljait az elektromos átállás terén, valamint lerántotta a leplet TRIDENTE elektromos motorcsónakjáról is. 

2024. április 17. 16:28

Az LG új tévéivel sosem látott megoldások költöznek a nappaliba

Ha azt gondoltuk volna, hogy a tévék már nem képesek tovább fejlődni, hát tévedtünk. Mesterséges intelligencia, elképesztő grafikus teljesítmény és kábelmentes kialakítás – az LG legújabb televíziói számos felhasználási lehetőséget és minden eddiginél lenyűgözőbb vizuális élményt kínálnak.

2024. április 16. 19:47

Doom-klón és új játékok jelentek meg a HomeLAB-3-asra

A Neumann Társaság HCC szakosztályának pályázatán a több mint negyven évvel ezelőtt megjelent, házilag összeszerelhető magyar Homelab-3 hobbikomputerre készültek jóval későbbi vagy világszerte elterjedtebb számítógépekről ismert játékok, így például a Doom vagy a Wizard of Wor klónjai. A programozás fejlődését szemlélteti, hogy lelkes kóderek több generációval újabb platformok játékait tudták sikeresen adaptálni az ősgépre, csúcsra járatva annak képességeit.

2024. április 16. 16:36

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09