Két biztonsági frissítéssel indítja az évet a Microsoft

Milkovits Gábor, 2008. január 5. 08:34

A Microsoft jövő kedden mindössze két biztonsági frissítést tervez kiadni szokásos havi csomagjában.

Mindkét frissítés a Windows-t javítja: az első minimum egy kritikus biztonsági réshez kínál foltot az XP-n és a Vista-n, míg a Windows Server 2003-on legfeljebb fontos, a Windows 2000-en pedig mérsékelten veszélyes sebezhetőségeket orvosol. A másik frissítés nem érinti a Vista-t és nem tartalmaz kritikus hibára kiadott javítást sem; a Windows XP, 2000 és Server 2003 javításra kerülő réseinek legmagasabb veszélyességi fokozata fontos. A Microsoft szokásához híven ezúttal sem közli előzetesen, hogy pontosan hány és mely hibákat javító foltot ad ki kedden.

A mindössze két frissítésre rosszmájúan azt is lehetne mondani, hogy a Redmond-i konszern munkatársai inkább szabadságra mentek az ünnepek alatt, semmint hogy holmi javítófoltokkal vesződjenek. Igaz viszont, hogy a decemberi csomag 8 biztonsági frissítést tartalmazott, köztük több kritikus javítást is. Ami talán mégis figyelemreméltó, hogy a Microsoft sem akkor, sem most  nem ad ki egyetlen javítást sem az Office irodai programcsomaghoz. Pedig a friss felmérések alapján az Office, és különösen az Excel a hackerek által leginkább célba vett alkalmazások közé tartoznak, és éppen ezért ezeken keresik és hozzák nyilvánosságra a legtöbb biztonsági rést az utóbbi időben.

Kulcsszavak: Microsoft security Windows

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kiberbiztonsági útmutató készült a magyar kkv-knak

A magyar kisvállalkozásokat támogató kiberbiztonsági kézikönyvet mutatott be az Európai Innovációs és Technológiai Intézettel (EIT Digital), a Nemzetközi Digitális Alapítvánnyal (Global Digital Foundation) együttműködve a Huawei Technologies. 

2024. április 19. 18:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09