A Lenovo és a Fujitsu is beépítené a MacBook Air chipjét

Kiss Ádám Zoltán, 2008. február 1. 18:12

Az Apple szupervékony noteszgépéhez az Intel külön 60 százalékkal kisebb chipet fejlesztett ki, nem meglepő, hogy most a konkurencia is felhasználná modelljeiben az újdonságot.

A MacBook Air szlogenje szerint a világ legvékonyabb noteszgép, és bár valójában csak a második helyezett, valóban rendkívül vékony felépítésű, különösen értékelendő ez, ha megnézzük a vele párosuló műszaki tartalmat is. Az Apple gépe 802.11n, Bluetooth 2.1 és EDR kapcsolatra is felkészült, és Intel Core 2 Duo processzorokra épül. Indulóban 1,6 GHz-es és 1,8 GHz-es változatokban kapható 1799 dollár körüli induló áron. A processzorok érdekessége, hogy az Intel az Apple kérésére külön CPU-kat tervezett, melyek még kisebbek az eredeti változatoknál, a különbség igen jelentős, nem kevesebb, mint 60 százalék. A processzorok ráadásul kevesebb energiát is használnak fel standard társaiknál, ami két szempontból is fontos, egyrészt logikusan hosszabb üzemidővel, vagy kisebb akkumérettel párosulnak, másrészt a kevesebb megtermelt hő nem olvasztja meg a műanyag borítást, vagy a környező alkatrészeket, részegységeket. Mindez együtt olyan tervezési előnyhöz juttatja az Apple-t, amit természetesen nem nézhetnek tétlenül a vetélytársak, és már rá is vették az Intelt, hogy számukra is szállítson nagytételben az új modellekből. Állítólag már mind a Lenovo, mind a Fujitsu elkészült az alapmodellekkel, így nemsokára újabb szupervékony trónkövetelő noteszgépek bemutatkozásának lehetünk tanúi.

Notebook/ Táblagép ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Júniusban érkezik Magyarországra a Lenovo Legion Tab Android Gaming Tablet

A Lenovo bejelentette, hogy a Lenovo Legion Tab júniusban Magyarországon is elérhetővé válik. A 8,8 hüvelykes Android táblagép – amely a modern mobilos játékosok számára készült – áthidalja a PC és a mobiljátékok közötti szakadékot, egyúttal elérhető és kényelmes megoldást kínál a kiemelkedő játékélményt kereső játékosok számára.

2024. április 15. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09