Indul a NextWork robotépítő verseny

forrás Prim Online, 2008. február 27. 10:08

Az Oktopusz Alapítvány és a Jövő Háza Központ Kht. a LEGO Hungária Kft-vel együttműködve robotépítő versenyt hirdet. A játék, a kapcsolódó képzések és a kiállítás egyrészt hozzájárulhat a közoktatás korszerűsítéséhez, másrészt úgy teszi támogatókká a vállalkozásokat, hogy közben izgalmas programot és igazságos versenykörnyezetet is biztosít. Várhatóan kétszáz különböző LEGO Mindstorms NXT robot készül el, ezeket a a Jövő Házában rendezett futurisztikus kiállításon bárki kipróbálhatja.

A versenyben induló csapatok feladata a mindennapi életet, munkát vagy hobbit segítő robot megépítése a LEGO Mindstorms NXT robotépítő készletét felhasználva. A 2007-ben innovatív Oscar-díjjal kitüntetett Mindstorms NXT csomagból egy 12 éves gyermek ugyanúgy képes megépíteni a saját robotját, mint a felnőtt informatikus.

Három kategóriában lehet nevezni: középiskolák, informatikai vállalkozások és egyéb tevékenységet végző vállalkozások jelentkezhetnek négyfős csapatokkal. A vállalkozások a nevezési díjért (ami alig több, mint egy robotkészlet bolti ára) két NXT-t készletet kapnak. Az egyikkel saját cégük nevezhet a játékra, a másikat vagy egy általuk választott iskolának adományozzák, vagy ha nincs ilyen, akkor a szervezőkre bízzák, akik kisorsolják a jelentkező intézmények között.

Ilyen módon az iskolák ingyen megkapják a LEGO csúcsrobotját, valamint a versenymunkák dokumentációi alapján elkészített oktatási anyagot és tudásbázist.

Az összes pályaművet a Jövő Házában, egy futurisztikus kiállítás keretében láthatja a nagyközönség 2008 májusától augusztusig. Az érdeklődők ez idő alatt ki is próbálhatják a robotokat. A kiállítás után az összes robot, a teljes oktatási anyag, valamint a játék során született egyedi megoldások dokumentációi a magyar középiskolákba kerülnek. A Jövő Iskolájában a kiállítással egy időben zajló képzések folyamatosan készítik fel a pedagógusokat arra, hogy ez a forradalmi eszköz hatékonyan és szakértői felügyelettel juthasson el az oktatásba, válhasson egy fontos új oktatási segédeszközzé, és segítse, csapatmunkára, kreatív gondolkodásra nevelje a gyermekeket.

Az Oktopusz Alapítvány és a Jövő Háza kezdeményezése a legelső olyan program Magyarországon, ahol „civil” kezdeményezés juthat be és teheti jobbá, a diákok számára hasznosabbá, korszerűbbé a közoktatást. A  kétszáz különböző robotot felvonultató és bemutató kiállításon pedig a látogatók testközelből ismerhetik meg és próbálhatják ki a robotokat.

Jelentkezni lehet: http://www.nextwork.hu

Kulcsszavak: verseny oktatás robot

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05