Megöli a laptop akkuját a Blu ray meghajtó

Genda Csongor Zoltán, 2008. március 2. 10:00

Egy angol szakmai lap nem ajánlja a vásárlóknak az alacsony árkategóriás Blu ray lemezeket is kezelő noteszgépeket mondván, hogy ezek optikai meghajtója rendkívül gyorsan lemeríti az akkumulátort.

A formátumháború lezárultával a számítógépgyártók igyekeznek egyre több terméküket felszerelni a győztesnek kikiáltott megoldással. Több vállalat szeretne azonban elérhető áron beszerezhető PC-t a piacra dobni, az árak leszorítása érdekében pedig régebbi Blu ray-modelleket építenek bele rendszereikbe. Az asztali számítógépek esetében ez nem is jelent gondot, problémákra csupán az olcsó laptopoknál lehet számítani. A Wired magazin szerint az első generációs Blu ray eszközök energiaszükséglete aránytalanul nagyobb az újabb modellekéhez vagy a vörös lézeres DVD-meghajtókéhoz képest, így azok nagyon rövid idő alatt lemerítik a noteszgép akkumulátorát. A tesztek azt igazolják, hogy ha lemezről akarnánk megnézni egy nagyfelbontású filmet, akkor a régebbi kéklézeres meghajtók 40-50 perc alatt az összes energiát kiszívnák a notebook akkumulátorából.

Ezért tehát a Wired munkatársai óvva intik a fogyasztókat az olyan kedvező árú Blu ray-kompatibilis laptopoktól, mint a Dell hamarosan forgalomba kerülő 1000 dollár alatti termékei.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09