D-Link: valós idejű 802.11n adatátvitel 2,4 GHz és 5 GHz csatornákon

forrás Prim Online, 2008. március 9. 13:16

A D-Link bejelentette Quadband DIR-855 Wireless N routerét és a hozzá tartozó USB adaptert, a DWA-160-ast. A routert maximális sebességre, lefedettségre és teljesítményre tervezték, így képes olyan eszközök számára is stabil vezeték nélküli kapcsolatot biztosítani, mint például a HD médialejátszók. A DIR-855 egyidejűleg kínál valós idejű 802.11n adatátvitelt a 2,4 GHz és 5 GHz csatornákon. Így több vezeték nélküli eszköz működhet a hálózatra csatlakoztatva akár 600Mbps sávszélességen.

A D-Link új eszközeit, mint a DIR-855 router a 802.11n szabvány jövőjének tekinti, mivel az 5 GHz-es rádiósávot használ. Ez a rádiófrekvencia szélesebb és kevésbé leterhelt, mint a 2,4 GHz-es rádiófrekvencia, melyet a legtöbb vezeték nélküli eszköz használ (beleértve a babamegfigyelőket, bluetooth adaptereket is). Az 5 GHz-es rádiósávon akár 23 átfedés nélküli csatorna érhető el, míg a 2,4 GHz-en csak 3, így biztosak lehetünk benne, hogy a leggyorsabb sebességet és QoS szolgáltatást kapjuk, mely olyan valós idejű alkalmazásoknál fontos, mint a HDTV.

Az új D-Link Wireless N router a D-Link egyedi StreamEngine Quality of Service (QoS) technológiáját alkalmazza, mely automatikusan priorizálja a késedelemérzékeny adatforgalmat, így tökéletes alapot kapunk multimédiás tartalmak átviteléhez kiváló minőségű HD képátvitellel, késés nélküli játékkal és tökéletes VoIP hangminőséggel. A technológia már számos díjat nyert el a DIR-655 routerrel.

A DIR-855 funkcióinak tökéletesen kihasználására a D-Link kifejlesztette a DWA-160 Wireless N USB adaptert. A DWA-160 kettős technológiája segítségével választhatunk a 2,4 GHz-es vagy 5 GHz-es átvitel közül. Így különválaszthatjuk hálózati alkalmazásainkat a két frekvenciának megfelelően. Például az e-mail írást és a böngészést 2,4 GHz-en, míg ezzel egyidejűleg a VoIP hívásokat vagy a médiatartalmak átvitelét 5 GHz-en végezzük. Minden termék lefelé kompatibilis az előző 802.11g és 802.11a hálózatokkal is, ezért a négysávos elnevezés. Továbbá a DIR-855 és a DWA-160 is támogatja az új Wi-Fi Protected Setup (WPS) funkciót, mely egyszerű módot kínál biztonságos vezeték nélküli hálózat kialakításához.

A D-Link első alkalommal használja Green Ethernet technológiáját vezeték nélküli routernél: a DIR-855 5 Green Ethernet Gigabit porttal rendelkezik, így a legkedvezőbb energiafelvételt és a legjobb teljesítményt kínálja.

Az elkerülhetetlen, internetről érkező behatolások ellen a DIR-855 kettős aktív tűzfal technológiával (SPI, NAT) védekezik, így óvja meg a hálózatot és a személyes információkat. A router a D-Link Click’n Connect alkalmazásával is rendelkezik, mely varázsló segítségével kalauzolja végig a felhasználót a telepítésen, így előzetes technikai tudás nélkül is könnyen beüzemelhető a készülék.

Három külső antennával tökéletes lefedettséget, és az OLED hálózati kijelzővel a DIR-855 tökéletes teljesítmény és védelmet kínál azon otthoni felhasználók számára, akik szeretnék a legtöbbet kihozni Internet kapcsolatukból.

A DIR-855 is, mint minden Wireless N termék 11 éves D-Link garanciával rendelkezik, képviselve a vállalat elkötelezettségét az új vezeték nélküli technológia iránt.

A D-Link DIR-855 Quad-Band Wireless N router 2008 áprilisától már megvásárolható, várható fogyasztói ára 65 000 Ft körül alakul.

Kulcsszavak: hálózat D-Link

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Philips Monitors E1 terméksorozat három új, többcélú modellel bővül

A Philips Monitors E1 sorozata ebben a hónapban három új modellel bővül. Az irodai felhasználók és távmunkában dolgozók számára szükséges összes alapvető funkcióval ellátott új modellek segítenek a felhasználóknak a kapcsolattartásban és növelik a termelékenységüket, mindezt versenyképes áron. 

2024. március 28. 13:27

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05