"Teljesen" vezeték nélküli vállalat

Háromrádiós 802.11n hozzáférési pont a Motorolától

forrás Prim Online, 2008. március 19. 12:41

A Motorola bemutatta háromrádiós (triradio) 802.11n hozzáférési pontját (access point), az AP-7131-et. A készülékben három darab 802.11n rádióegység üzemel, amelyek egyidejűleg lehetővé teszik a nagy sebességű adat-, kép- és hangátvitelt, a mesh backhault és a behatolás elleni egyedi, kétsávos védelmet.

A Motorola új, AP-7131-es készülékének megtervezésekor a vezeték nélküli vállalati környezetben történő rugalmas és egyszerű használhatóság volt a fő szempont. A készülék kis- és közepes méretű vállalkozások esetén akár önálló AP-ként is működhet, de az adaptív üzemmódnak köszönhetően arra is képes, hogy a központi menedzselhetőséget a távoli helyszínek hálózati kapcsolatának folyamatos fenntartásával (az ún. site survivability funkcióval) ötvözze, így a távoli telephelyeken, irodákban jóval egyszerűbb architektúrával rendelkező rendszerek alakíthatók ki. Egy egyetemi kampuszt ellátó, „thin AP” üzemmmódot használó WLAN switch architektúra esetén az AP-7131 segítségével a teljes rendszer központilag irányítható. Ezt az egyedi, multifunkciós üzemmódot a minden egységben azonos firmware-verzió teszi lehetővé, melynek köszönhetően jóval egyszerűbbé válik a nagy méretű, több helyszínen létrehozandó vállalati WLAN rendszerek kialakítása.

– A mesh-technológiát támogató AP-7131 AP pontosan azt a biztonságot és teljesítményt kínálja, mint a vezetékes hálózatok, ám azok költségének a töredékéért, így végre valóra váltja a vállalatok régi álmát, a valóban vezeték nélküli hálózat kialakításának lehetőségét – jelentette ki Sujai Hajela, a Motorola Vállalati mobilitási üzletágának a vállalati vezeték nélküli hálózatokért felelős alelnök-vezérigazgatója.

A Motorola AP-7131 újszerű ipari formatervvel dicsekedhet, és egy beépített antennaelemeket is tartalmazó, esztétikus, felpattintható előlapnak köszönhetően irodai és ipari környezetben is alkalmazható. A híres olasz formatervező műhely, a Giugiaro Design által megálmodott AP-7131 egy olyan elegáns MIMO AP, mely akár szállodai, akár „süppedős szőnyeges” irodai környezetben is megállja a helyét.

Az AP-7131 behatolás elleni állandó védelemmel rendelkezik, így jelentősen csökkentheti a biztonságos vállalati vezeték nélküli hálózat létrehozásának költségeit. A hagyományos megoldások az. ún. időszelet (time slicing) technológia felhasználásával egyetlen rádiót osztanak meg a hozzáférés biztosítása és a behatolás elleni védelem között, ami jelentősen csökkenti a 802.11n rendszer teljesítményét és biztonsági potenciálját is. A harmadik rádió feleslegessé teszi az időszeletes megoldást, és a kizárólag biztonsági célból használt harmadik, ún. érzékelő AP beépítését, ezáltal csökkenti a biztonságos és menedzselhető rendszerek kiépítésének költségét. Egy bővítőhely segítségével a harmadik rádió később akár a következő generációs 3G/4G technológiák, például a primer vagy redundáns WAN kapcsolatot biztosító WiMAX alkalmazására is egyszerűen, a helyszínen felkészíthető.

A dinamikus frekvenciaválasztásra képes (DFS2-kompatibilis) chipsetnek, a gyors, hardveres gyorsítású titkosítással rendelkező MIPS hálózati processzornak és a dupla Gigabit Ethernet csatolónak köszönhetően az AP-7131 valós 600 Mbps kapcsolódási sebességet kínál, miközben „enterprise class”, vagyis a vállalatok által támasztott követelményeket is kielégítő biztonságot kínál.

Az AP-7131-en alapuló 802.11n hálózatok bevezetésének megkönnyítése érdekében a Motorola 2008 második negyedévében megjelenteti élenjáró, a 802.11n technológiát is támogató LANPlanner hálózattervező eszközét. A LANPlanner segítségével a felhasználóknak először lesz lehetőségük arra, hogy a 802.11n AP-ket az AP-7131 MIMO teljesítménytérképeivel párhuzamosan kísérhessék figyelemmel. Az Automatikus Migrációs Varázsló pedig jelentősen leegyszerűsíti a 802.11n-re történő átállást, mivel lehetővé teszi a vállalkozásoknak, hogy meghatározzák a migrációs útvonalakat, megnézzék a vegyes hálózati lefedettséget, és pontosan megállapítsák a végleges hálózati infrastruktúrához szükséges AP-7131 AP-k számát.

Kulcsszavak: WLAN hálózat Motorola

IT ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Energiatakarékosság az ASUSTOR-ral!

Az áramszámlák világszerte meredeken nőnek, ASUSTOR NAS viszont segít abban, hogy adataid elérhetők legyenek és pénzt takaríts meg.

2024. március 27. 11:40

Yettel: Új országos rekord született

2024. március 26-án több százan doboltak egyszerre Magyarország különböző pontjain, hogy hazai ütősrekordot állítsanak fel. A kísérlet apropóját az adta, hogy 30 éve indította el a Yettel – akkor még Pannon GSM néven – kereskedelmi szolgáltatását, amit a rekordkísérletben résztvevők egy országon átívelő, a mobilhálózat által összekapcsolt közös zenéléssel ünnepeltek meg. A mobiltársaság törökbálinti székházában és az ország több pontjáról 5G-hálózaton kapcsolódtak a helyszínek, és így a résztvevők egy új, hivatalosan is regisztrált országos rekordot állítottak fel.

2024. március 26. 17:11

Stabil áramellátás a Thermaltake tápegységével

A Thermaltake, a prémium toronyházak, tápegységek, hűtések, gamer perifériák és nagy teljesítményű memóriák piacán vezető PC-komponens márka bemutatta a Toughpower TF3 1550 W-ot, egy csúcskategóriás ATX 3.0 tápegységet, a nagy teljesítményű rendszerek teljes energiaellátására tervezve. A két fejlett, 12+4 pines kábellel kompatibilis, natív PCIe 12V-2x6 moduláris interfész az új technológiával stabilabb támogatást biztosít a következő generációs hardvereknek. A kiváló 80 PLUS Titanium hatékonyságával és az Intel szabványainál szigorúbb specifikációkkal a Toughpower TF3 1550 W kiváló minőségű és stabil áramellátást biztosít a túlhajtást kedvelők PC-ihez. 

2024. március 22. 16:11

A Note Air3 sorozat a tökéletes e-papír notebook a számodra!

Lépj be a jegyzetelés jövőjébe a Note Air3 sorozattal, ahol az innováció és az egyszerűség találkozása újradefiniálja a produktivitást! Akár a monokróm e-papír tűéles tisztaságára, akár a színek élénk sokoldalúságára vágysz, ezek a táblagépek páratlan írási élményt kínálnak, és arra tervezték őket, hogy növeljék a koncentrációt és a kreativitást. Csatlakozz a digitális jegyzetelés forradalmához és fedezz fel egy olyan világot, ahol a zökkenőmentes technológia találkozik az írás időtlen művészetével!

2024. március 21. 16:20

Ez a csalási forma szedi leggyakrabban áldozatait az idősek körében

Leginkább a számítógépes vírusoktól és adataik illetéktelen kézbe való kerülésétől tart ez az 50 évnél idősebb korosztály, és 10 százalék körüli azok aránya, akik voltak már online csalás vagy támadás áldozatai, derült ki egy friss kutatásból. Csalás észlelése esetén kiemelkedő azok aránya, akik rendőrséghez fordulnának, de az informális segítségkérés és a szolgáltató felkeresése is jellemző. 

2024. március 20. 19:12

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05