Dell: új ProSupport támogatás, pengeszerver, tároló

Kovács Attila, 2008. április 4. 17:58

A mai budapesti Dell sajtótájékoztatón három bejelentést (két új termék, egy új szolgáltatás) tettek az amerikai vállalat Magyarországon tartózkodó külföldi szakemberei. Damján Tamás, a Dell Magyarország ügyvezetője pedig a 2007. év hazai eredményeiről szólt. A múlt évben a magyarországi leányvállalat eladásai 2006-hoz képest 70%-kal növekedtek. A negyedik negyedévben a Dell első lett a kliens gépek hazai forgalmazásában. Hazánkban is elindul a cég szolgáltatási üzletágának a működése. Magyarországon ezen a téren 2 millió dolláros beruházást tervez a cég. A Dell hazai logisztikai partnere az UPS, független szervizszolgáltatója a Getronics.

A tájékoztatón Kenneth Williams, a Dell Megoldások Üzletág ügyvezetője összegezte a három újdonságot: a ProSupport támogatási szolgáltatást, a EqualLogic tároló családot és a PowerEdge M1000 pengeszervereket.

A Dell a ProSupport ügyfélközpontú támogatási ajánlata a Dell kereskedelmi termékein és megoldási portfolióján is átível. A Dell több mint 10 szolgáltatást vont össze két immáron testre szabható csomagra, amelyek szolgáltatási szintre rugalmas opciókkal, illetve a proaktív irányítással rendelkeznek. A világon először a Dell ügyfelek testre szabhatják szolgáltatásaikat, hogy azok illeszkedni tudjanak technikai szakértelmükhöz. A versenytársak portfoliói szükségtelenül bonyolultak, és arra kényszerítik az ügyfelet, hogy válasszon az általános beállítási lehetőségekből, amely alkalmazása kevésbé könnyű. A három csomag ajánlat a következőket tartalmazza:

  • ProSupport IT szakembereknek, amelynek keretében a közvetlen szakértői konzultáció mellett expressz helyszíni szervizt kínál. A Dell képesített technikusai a hét minden napján, éjjel-nappal rendelkezésére állnak.
  • Szervezeteknek, amelyek IT osztály nélkül működnek, úgymint számos kis- és középvállalkozás:
  • A ProSupport végfelhasználók számára tartalmaz szoftverhasználati tanácsadást és együttműködési támogatást a gyakori alkalmazásokhoz és eszközökhöz, mint például Microsoft Windows Small Business Server, Intuit QuickBooks és wireless hozzáférés konfigurálása. Emellett közvetlen hozzáférést biztosít a Dell Szakértői Központjában dolgozó képesített technikusokhoz, akik segítenek, hogy az ügyfél az üzletre, ne pedig az IT-ra koncentráljon.


A Dell bemutatta új blade szerverét, a PowerEdge M1000e modellt.

A PowerEdge M1000 energiahatékonyságban és rugalmasságban új mércét hozott a PowerEdge M-sorozatba. A PowerEdge M-sorozatot az alapoktól kezdve a Dell Energy Smart technológiáját felhasználva tervezték, a fejlesztés során 30 szabadalmat jegyeztek be. A fejlesztéseknek köszönhetően az ügyfelek egyszerűsíthetik információs technológiájukat, illetve környezetkímélőbbé tehetik adatközpontjaikat. A PowerEdge M-sorozat 19 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt és 25 százalékkal jobb teljesítményt nyújt felvett wattokra számítva, mint a HP BladeSystem c-osztályú megoldásai. Az IBM BladeCenter H sorozathoz hasonlítva pedig az M-sorozat 12 százalékkal kevesebb energiát használ és 28 százalékkal több teljesítményt nyújt wattonként. A Dell Energy Smart technológiájára építve, a PowerEdge M-sorozat segítségével csökkenthető az energia és a hűtés költsége, miközben növelhető a szerver kapacitása. Az M-sorozat ólommentes változatban is kapható, ez az ún. “green IT” megoldás segít abban, hogy az ügyfelek minimalizálják a környezetre tett káros hatást. A PowerEdge M1000e 10 egység méretű szekrény 16 blade szervert támogat. Elsősorban a Dell PowerEdge M600 és M605 blade szerverekhez optimalizálták, támogatja a kétmagos Intel Xeon és a négymagos AMD Opteron processzorokat. Az M600 és M605 blade szerverek 60 százalékkal nagyobb gépsűrűséget tesznek lehetővé, mint a hagyományos egyetlen egység méretű kiszolgálók, ezáltal segítve az ügyfeleket az adatközpont jobb helykihasználásában. További jellemzők: bővíthető Ethernet blade switch, a Layer 3 Dell PowerConnect M6220, 4 darab 1Gb/s sebességű felcsatlakozási port, valamint opcionálisan bővíthető portok összefűzésre vagy 10 Gb/s sebességű felcsatlakozási port;  három Cisco Ethernet kapcsoló opció, amely lehetővé teszi, hogy az ügyfél válasszon az 1Gb-os portok között, az 1Gb-os portok és az összefűző portok vagy az 1Gb és a 10Gb és összefűzés között. A Cisco Infiniband kapcsolója szintén elérhető; két Brocade FC4 Fibre Channel csatlakozási lehetőség lehetővé teszi a felhasználónak, hogy választhasson a szabványos FC4 switch, vagy az alacsony költségű Port aggregator között, amely egyszerűsítette konfigurálhatóságot, és átjárhatóságot biztosít szinte minden SAN rendszerrel. FC4 Host Business Adapterek a Qlogic-tól és az Emulex-től, valamint Infiniband mezzanine Card a Mellanox-tól; Fibre Channel és Ethernet Pass Through opciók azon felhasználóknak, akik már rendelkeznek saját switch infrastruktúrával, beleértve az olyan Ethernet Pass Through modulokat, amelyek 10/100/1000Mbp/s-os műveletet is támogatnak.

Alig egy héttel azután, hogy a Dell lezárta az EqualLogic felvásárlását, a vállalat elkezdte forgalmazni az új generációs iSCSI SAN adattároló terméket – a Dell EqualLogic PS5000 sorozatot. A Dell EqualLogic PS5000 sorozat termékei egy forradalmi felépítést hoznak, amely a virtuális adatközpontok gerincét adja. Ez egy dinamikus felépítést szolgáltató tárolási funkcionalitás, melyben egyidejűleg kalibrálható teljesítmény és kapacitás, vállalati szintű kezelést biztosítva. Az iSCSI összekapcsolással a Dell EqualLogic felépítése rugalmasságot és virtualizált környezetet teremt a dinamikus méretű alkotáshoz és működéshez, egyszerű együttműködést biztosít bármely IP-alapú adatközponttal.

A Dell EqualLogic PS5000 sorozat jellemzői:

  • iSCSI összekapcsolhatóság – az IP protokolt felhasználva, lehetővé teszi, hogy a teljesen virtualizált tárolási tömbök és tárolási hálózatok probléma nélkül dolgozzanak az IP adatközpontokban; 
  • Virtuális tárolási tömb – a beépített virtualizációs felépítés terjedelmes rugalmasságot, intelligens automatizálást biztosít a rutin folyamatokban, illetve segíti a menet közbeni teljesítmény-optimalizálást, amelyek megfelelnek az alkalmazási igényeknek;
  • Elemes skálázhatóság – minden egyes elemes tárolási tömb egy teljes SAN; amint a tömböket hozzáadják a csoporthoz, a tárolási teljesítmény egyenesen nő, hálózat sávszélesség nő, és a csoport úgy folytatja, mint egy virtuális SAN.
  • Fejlett tárolási irányítás – beépített vállalati szintű tárolási irányítási képességek, köztük távoli sokszorosítás és szoros beszerzés.
  • Kapacitásra/teljesítményre konfigurálás – minden tömb konfigurálható a kívánság szerinti kapacitás vagy teljesítmény arányban; többszörös szintek hozhatók létre az egyedi SAN-ban, és minden szintet a szerveralkalmazáshoz optimalizál.
Kulcsszavak: Dell Dell-hu szerver tároló

Infogazdaság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kreatív megoldásokkal építenének fenntartható jövőt a Zöld kód pályázat döntősei

Március 23-án rendezte meg a Vodafone Magyarország Alapítvány a Zöld Kód – Kódolj a holnapért! pályázat döntőjét. A legjobb ötletekkel érkezett csapatok közül a fiatalabb korosztályt egy Scratch-meccs várta, míg a nagyobbak szakmai mentorok segítségével valósíthatták meg a fenntarthatósági problémákra reflektáló robotötleteiket. A 6 millió forint összdíjazású pályázattal a Vodafone Magyarország Alapítvány célja, hogy a fiatalokat arra buzdítsa, gondolkodjanak és tegyenek azért, hogy a digitalizációt a fenntartható jövő szolgálatába állítsák.

2024. március 27. 15:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05