Különleges Joy Division Zune a Microsoft-tól

Milkovits Gábor, 2008. április 20. 08:23

A Microsoft egy különleges, limitált szériájú Joy Division Zune médialejátszót tervez kiadni június 10-én, a zenekarról készült legújabb dokumentumfilm DVD-megjelenése alkalmából.

Amellett, hogy a videólejátszásra is alkalmas készülékre előre fel lesz töltve a film, a lejátszóba az első hivatalos Joy Division album, az Unknown Pleasures lemezborítójáról ismert Peter Saville grafika lesz belegravírozva, a pulzáló vonalak által kiadott hegylánccal. A Microsoft sajnos egyelőre nem tett közzé képet a különleges Zune-ról, így a cikk mellett látható Photoshop-munka sem eredeti, csupán az Engadget híroldal saját elképzelt verziója. A Microsoft közleményéből eddig arra sem derült fény, hogy a készülék hol, hány példányban és mennyiért lesz majd kapható.

A Microsoft amolyan marketingfogásként a második generációs Zune tavaly novemberi megjelenése óta értékesít művészek által tervezett különleges, gravírozott és „tetovált” lejátszókat Zune Originals weboldalán keresztül. A 2006-ban megjelent Zune a Microsoft válasza volt az igen sikeres Apple iPod-ra, azonban egyelőre nem sikerült kizökkentenie a riválist szilárd pozíciójából. Az Apple csak tavaly év végéig több mint 100 millió példányt adott el az iPod különféle verzióiból, míg a Microsoft-nak becslések szerint egyelőre 1,5-2 millió Zune-t sikerült értékesítenie.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50