Szétcsúsztatható iPhone-t tervez az Apple?

Milkovits Gábor, 2008. július 3. 08:49

Sajtóértesülések szerint az Apple szétcsúsztatható, teljes fizikai billentyűzettel ellátott iPhone készüléket tervez hamarosan piacra dobni.

A lépés mögött állítólag az a megfontolás áll, hogy az eredeti iPhone az üzletemberek és vezető beosztású vállalati tisztviselők körében a legnépszerűbb, akik azonban a céges e-mailek kezelésére kénytelenek QWERTY billentyűzetes okostelefont, például Plam Treo-t vagy RIM Blackberry-t használni. Az iPhone viszont köztudottan csak egyetlen fizikai billentyűgombbal rendelkezik, míg a teljes kezelőfelület az érintőképernyőn helyezkedik el, beleértve egy előhívható virtuális QWERTY klaviatúrát is. Mindez igaz az új iPhone 3G-re is, elemzők azonban kétségesnek tartják, hogy a gyártó egyhamar változtatni szeretne a sikeres formaterven.

A Cnet szakírói szerint például nem az a kérdés, hogy valaha lesznek-e speciális iPhone verziók a piacon, hanem az, hogy erre ilyen hamar sor kell-e, hogy kerüljön. Tanulságos példa, hogy az Apple egy széthajtható verziót is levédetett még márciusban a tengerentúlon, ez azonban korántsem jelenti azt, hogy egyhamar viszontlátjuk a készüléket a boltokban. A vállalat elsődleges célja rövid- és középtávon inkább az Phone 3G-vel megkezdett globális terjeszkedés lesz, az új modellek megjelenése pedig valószínűleg csak ezután jöhet majd szóba.

Kulcsszavak: Apple iPhone mobiltelefon

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05