Napenergiával működő bázisállomást telepít Ericsson

forrás Prim Online, 2008. július 5. 08:59

Az Ericsson napenergiát hasznosító, úttörő helyszíni megoldását választotta a Digicel-csoport, a karib-tengeri térség legnagyobb mobiltávközlési szolgáltatója. A vállalat célja kis energiaigényű hálózati lefedettség biztosítása Suriname távoli területein. A megoldás a piacon jelenleg elérhető legkisebb energiafogyasztással rendelkezik, ami hozzájárul az üzemeltetési költségek és a környezetre gyakorolt hatás csökkentéséhez. Ezt a megoldást most telepítik először Dél-Amerikában.

A megoldás az Ericsson RBS 2111 távoli vezérlésű GSM-bázisállomásán alapul, amely az Ericsson hatékony energiafelhasználásra optimalizált, innovatív bázisállomásokat tartalmazó sorozatának tagja. A környezetre gyakorolt hatása kisebb, mint a többi bázisállomásnak, mivel 50 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt.
A megállapodás részeként az Ericsson MINI-LINK TN kültéri átviteli berendezéseket, napenergia-paneleket és tartalékakkumulátoros megoldásokat is szállít. Az Ericsson felel a hálózat telepítéséért és a rendszerintegrációért is.
Az Ericsson napenergiával működő rádiómegoldása lehetővé teszi önálló helyszínek telepítését az elektromos hálózathoz korlátozottan hozzáférő, távoli területeken. Az energiafelhasználással összefüggő, élvonalbeli üzemeltetési és karbantartási költségek révén hozzájárul a beszerzés és a karbantartás összköltségének csökkentéséhez. Egyúttal növeli a mobilhálózatok környezeti teljesítményét is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50