Máris elfogyott Európában az iPhone 3G

Milkovits Gábor, 2008. július 21. 20:58

A Focus német hírmagazin értesülése szerint alig tíz nappal a forgalmazás kezdete után elfogyott a teljes európai piacra szánt iPhone 3G árukészlet, ráadásul utánpótlás állítólag csak októberre várható.

A Focus állítólag egy bennfentes Apple-alkalmazottól szerezte az értesülést, amely azt jelenti, hogy az öreg kontinensen mindazoknak, akik lemaradtak a július 11-i premierről és az azt követő néhány napban sem ébredtek fel, kénytelenek lesznek őszig várni az iPhone 3G beszerzésével. Ez természetesen csak azokra a nagy nyugat-európai piacokra vonatkozik, ahol már kapható a készülék, mivel másutt, például Magyarországon csak az év vége felé lesz kapható az Apple érintőképernyős mobilja. Kérdés persze, hogy a vállalat helyesen kalkulált-e a kereslettel, azaz számított-e arra, hogy már a péntek-szombati startnál mintegy egymillió iPhone 3G fogy majd világszerte és az azt követő napokban sem lanyhul a kereslet.

Eközben a tengerentúlról is olyan hírek érkeznek, hogy az amerikai exkluzív forgalmazó AT&T-nél is elfogyott a készülék és a Piper Jaffrey elemző cég szerint nem is lesz újra kapható egészen augusztusig. Az amerikai Apple üzletekben egyelőre több-kevesebb rendszerességgel újratöltik az árukészletet, azonban mégis felmerülhet a kérdés, hogy az említett hiány nem okozhat-e késedelmet a termék bevezetésében a fennmaradó beígért további közel 50 országban? Mivel az Apple szokásához híven semmilyen előzetes nyilatkozatot nem adott ki az ügyben, csak a spekuláció marad; könnyen lehet, hogy a cég éppen azért nem orvosolja októberig a nyugat-európai készlethiányt, hogy a kulcsfontosságú év végi időszakban megfelelő mennyiségű iPhone-nal tudjon megjelenni a piacon.

Kulcsszavak: mobiltelefon iPhone Apple

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05