Számos jelentkező a Hungarian Telephone and Cable dán üzletrészére

MTI Sajtóadatbank, 2008. július 29. 08:40

Számos ajánlat érkezett a dán TDC távközlési cégnek az amerikai, seattle-i székhelyű Hungarian Telephone and Cable Corp-ban (HTCC) lévő 68 százalékára a licitálás első körében - értesült bennfentesektől a Dow Jones hírügynökség.

A dán TDC távközlési vállalat július elején jelezte, hogy aukción eladja a HTCC-ben lévő részesedését, a licit szervezésére a BNP Paribas bankot kérte fel. Az ajánlattevők között van a Mid Europa Partners és a GMT Communications Partners magán befektetési alap, valamint a norvég Telenor is. A HTCC értékét 1 milliárd euróra teszik a bennfentesek.

A Hungarian Telephone and Cable Corporation (HTCC) cégcsoport vállalkozásai idén január elsejei hatállyal olvadtak be az Invitel Távközlési Szolgáltató Zrt.-be, amelynek hivatalos elnevezése az átalakulást követően Invitel Távközlési Zrt. lett. A csoport több mint 1,1 millió ügyfelének nyújt hang-, adat- és internet-szolgáltatást, nem csak a magyarországi, hanem a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon is. A HTCC tulajdonában álló magyarországi társaságok alkotják az ország második legnagyobb vezetékes távközlési és szélessávú internet szolgáltatói csoportját a Magyar Telekom Nyrt. mögött.

Kulcsszavak: HTCC +céginfo Invitel

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09