Verbatim médialejátszók tévéhez

Kovács Attila, 2008. augusztus 23. 16:42

A Verbatim két új multimédia-merevlemezes egységet (MediaStation, MediaStationPro) dobott piacra. A vezetékes vagy vezeték nélküli hálózati csatlakozásnak köszönhetően a MediaStation-ön tárolt tartalmak elérhetők a ház minden számítógépéről, ugyanakkor a filmek, zenék és képek közül könnyedén lehet a televízió képernyőjén is válogatni. A MediaStation Pro-val ráadásul internetes rádiókat is egyszerűen lehet hallgatni.

A Verbatim MediaStation merevlemezeivel a multimédiás anyagok közvetlenül a televízión tekinthetők meg, a lehető legjobb minőségben, méltó körülmények között. A MediaStation csupán egy kilogramm tömegű, lábaira állítva nem sok helyet foglal és rendkívül halk, mivel nincs szükség ventilátorra a hűtéséhez. A MediaStation mindkét változatának lelke egy 3,5 hüvelykes, SATA csatolóval ellátott merevlemez, 500 GB-os kapacitással. Ez a tárhely elegendő (tömörítéstől és formátumtól függően) 1000 óra videó (MPEG4) vagy 6300 óra zene (MP3) vagy 250.000 darab 5 megapixeles fotó tárolására. Az összes népszerű videó, hang és kép formátum közvetlenül a televízión tekinthető meg, többek között az MPEG4, DivX, MP3, WMA, WAV, OGG Vorbis, JPEG és PNG fájlokat vetíti le, illetve szólaltatja meg az eszköz. A kiváló hangminőség érdekében a hagyományos, analóg hangcsatlakozókon túl digitális Toslink/S-PDIF csatlakozó is található az eszközön. A MediaStation merevlemezek az 5.1-es digitális hangrendszerek lehetőségeit is kihasználják.

A kompozit és S-Video kimeneteknek köszönhetően a tévéképernyőn kristálytiszta kép jelenik meg. A MediaStation Pro-t ezeken túl HDMI csatlakozóval is felszerelték és full HD megjelenítésre képes, 1080p felbontással. A MediaStation alapváltozata az 1080i felbontást felskálázva éri el. Az USB 2-es csatlakozón további eszközök kapcsolhatók a MediaStation Pro-ra, és így azok tartalma is közvetlenül a televízión nézhető.

A MediaStation Pro merevlemez egyik legvonzóbb tulajdonsága a vezeték nélküli (WiFi) kapcsolat. Így a számítógépről könnyedén másolhatók a filmek és a zenék az eszközre, de akár a számítógépről közvetlenül, valós időben is lejátszhatók videók a televízión. A Pro változattal Shoutcast és Icecast internetes rádióadások is hallgathatók.

A Verbatim MediaStation alapváltozata máris elérhető, ára 39300 Ft. A Pro változat ára: 57600 Ft.

Kulcsszavak: médialejátszó Verbatim

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05